Inspraakavond-6807

Inspraak Loetje: De mens wil altijd meer

Waar de inwoners van Bodegraven zich druk maken om het dossier Arbeidsmigrantenhuisvesting, is in Reeuwijk Brug de ontwikkeling van de locatie Elfhoeven, in de volksmond project ‘Loetje’ een heet hangijzer. Ook over dit dossier kon gisteravond een inspraak gedaan worden. Drie partijen hadden zich daarvoor aangemeld, te weten projectontwikkelaar Jan de Jong, omwonende Gerrit Eikelboom en Chris Stoffer, namens de Roei en Zeilvereniging en omwonenden.
Projectontwikkelaar Jan de Jong

De heer De Jong opende de inspraak betreffende dit onderwerp. Hij liet de bouwplannen zien zoals hij ze graag wil uitvoeren en gaf hierop een korte toelichting. Volgens hem zijn de plannen duidelijk en verschillen ze weinig met eerdere plannen.

Omwonende Gerrit Eikelboom

Vervolgens krijgt Gerrit Eikelboom het woord. Hij heeft moeite met het nieuw voorgestelde kader, het nieuwe plan wijkt nog meer van het bestemmingsplan af dan het oude plan. Ook hier voelen omwonenden zich niet gehoord door het college. Eikelboom twijfelt aan de handreiking die gedaan wordt naar de burgers en heeft het gevoel in de maling te worden genomen. Aan het einde van zijn betoog richt hij zich tot wethouder Van den Heuvel. Hij vraagt: “Heeft u een snoeppot? Ga dan bij de uitgang staan, want kleuters houdt u zoet met een snoepje.”

Chris Stoffer, voorzitter Roei- en Zeilvereniging

Als laatste spreker over dit onderwerp is dhr. Chris Stoffer aan de beurt, hij is voorzitter van Roei- en Zeilvereniging Gouda en praat namens hen, maar ook namens omwonenden. Hij geeft aan dat er al 20 jaar processen gaande zijn over de ontwikkeling van de Elfhoeven locatie, maar dat de Roei- en Zeilvereniging nooit op enig moment betrokken is geweest in het proces.

“Al 20 jaar worden er door de gemeente nieuwe afspraken gemaakt met de ontwikkelaar. Steeds worden wijzigingen toegestaan in het voordeel van de ontwikkelaar.”

De mens wil altijd meer. Bij elk voorstel wordt het plan groter, uitgebreider, meer. Het nieuwe plan gaat meer drukte op de Zoutmansweg/Raadhuisweg, terwijl men daar minder verkeer wilde. Ook vreest Stoffer gevaarlijke situaties rond om het laantje, waaraan de Roei- en Zeilvereniging ligt, door alle geparkeerde auto’s die daar zullen komen.

Stoffer vraagt de raad te kiezen: “ Het is aan u is om de keuze te maken welk beeld u in 2015 voor ogen had. Een klein hotel en een bescheiden restaurant zoals Lisbeth Hartogh het verwoordde of een groot fast casual restaurant met zeer groot terras en 2 tot 3 shifts per avond. Kiest u voor de mens die altijd meer wil of kiest u voor een veilige, bereikbare laan zonder parkeerchaos en geen half voetbalveld grote parkeerplaats tussen twee plassen.”

De inspreekteksten zijn terug te lezen op de parlaeus site van de gemeente.

 

Door: Esther NoordergraafX