Woonblog @puravidasvenja

Hi, dit ben ik. Voor ons te gekke oude huis in het centrum van Bodegraven. Een plek waar ik mijn passie voor wonen tot leven kan laten komen, want met een oud huis ben je nóóit klaar. Het is een soort haat-liefde verhouding, maar dat maakt het alles behalve saai. Een jaar geleden kwam ons op riet gestucte plafond in de slaapkamer ‘vanuit het niets’ volledig naar beneden. Toen we dit huis 5 jaar geleden kochten hebben we ervoor gekozen om de plafonds op de 1e verdieping niet te vervangen, omdat er op een paar scheurtjes na prachtige sierlijsten op zaten. Dat hebben we geweten! Het ijzerdraad wat men vroeger gebruikte om het riet mee vast te zetten om vervolgens tegenaan te stuken was op een plek losgegaan (verteerd, verroest door lekkage is mij verteld) waardoor het in een kettingreactie naar beneden is gekomen.
Het was één grote ravage, maar ik had daarna wel een goed excuus om de kamer volledig opnieuw in te richten en gelijk maar de hele 1e verdieping te voorzien van een nieuwe vloer. Op dit soort onverwachte momenten heb je niet altijd de mensen bij de hand en steken we zelf de handen uit de mouwen. Als je dan het eindresultaat ziet geeft het een enorm voldaan gevoel. Door het gewoon te doen, een beetje impulsief te zijn en door te gaan met verstand op nul weet ik zeker dat (bijna 😉) iedereen dit kan. Daarnaast probeer ik opzoek te gaan naar creatieve oplossingen die ook nog eens betaalbaar zijn. Win-win als je het mij vraagt.

Afgelopen maand is het plafond van de andere grote slaapkamer op de 1e verdieping vervangen uit preventie. En ook ons toilet boven heeft het begeven. En ja, we hebben 5 jaar geleden heel veel verbouwd, maar dit was dus ook zo iets wat we niet direct hebben aangepakt, maar nu dus echt moet. Hier vast een preview van hoe het wordt, maar later zeker meer hierover.

De komende tijd neem ik jullie, in samenwerking met Rebonieuws, mee in mijn interieurkeuzes, de trends die ik tegenkom, maar ook praktische tips op het gebied van het verbouwen & stylen van je woning. Ik hoop dat jullie er net zoveel van gaan genieten als ik!

Enjoy!

Liefs,

Svenja (Instagram: @puravidasvenja)

 X