1e editie Bodegraven Ice Swim

Op 2 februari 2019 organiseren de Surfplas Ice Swimmers de eerste editie van ‘Bodegraven Ice Swim’. ‘Bodegraven Ice Swim’ is een ijszwemwedstrijd. Hierbij wordt er gezwommen in hopelijk zo koud mogelijk water. De locatie is de Surfplas, onderdeel van de Reeuwijkse Plassen.




IJszwemmers zwemmen zonder wetsuit, dus alleen in zwembroek, bikini of badpak. IJszwemmen is een extreme sport die veel vraagt van de deelnemers, zeker bij langere afstanden. Zwemmen mag ijszwemmen genoemd worden wanneer de watertemperatuur onder de vijf graden is.

Diverse afstanden
De deelnemers kunnen kiezen uit afstanden van 50, 100, 200, 500 en 1.000 meter. Het programma begint om 10.00 uur en duurt tot 16:00 uur. De uitvalsbasis is het clubgebouw van Windsurfvereniging Reeuwijk. De wedstrijd vindt plaats onder auspiciën van de IISA.

Over Surfplas Ice Swimmers
De Surfplas Ice Swimmers is een enthousiaste groep zwemmers die het hele jaar door, zwemmen in de Surfplas, onderdeel van de Reeuwijkse Plassen.
Er wordt ook op andere locaties gezwommen, zoals in de Oude Rijn. In de zomer worden er ‘meters gemaakt’. In de winter gaat het om de uitdaging van zwemmen in koud water.
Het lichaam en de geest krijgen het tijdens het ijszwemmen zwaar te voorduren, maar beiden komen er sterker uit. Naast de uitdaging speelt gezelligheid een belangrijke rol.
Begin 2018 won het estafetteteam van de Surfplas Ice Swimmers een zilveren medaille op het Open Nederlands Kampioenschap IJszwemmen op het onderdeel 4×100 meter estafette.

Over IISA
De IISA heeft als doel het ijszwemmen te ontwikkelen door het promoten van 1 km evenementen. Verder wordt er in internationaal verband gewerkt aan het opstellen van regels, veiligheid en procedures. Tevens wil de IISA winter- en ijszwemmen tot een olympische sport ontwikkelen.

Meedoen?
Voor meer informatie en inschrijven, kijk op de Facebook pagina van de Bodegraven Ice Swim of op de website van de IISA
Voor sponsoring en vragen kan er contact worden opgenomen met Arthur van Dijk, voorzitter Bodegraven Ice Swim.
arthur67@live.nl, +31 (0) 6 514 222 29
Meerdere sponsoren gingen u al voor, zoals Rabobank en Zwemmen&Zo.

Beeld: Facebook Surfplas Ice Swimmers

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank