rebo

Aan de bal! Deze keer Erik de Rijter van VSTS

Bodegraver Erik de Rijter is 27 jaar en al spelend lid sinds zijn 9e bij volleybalvereniging VSTS in Bodegraven. Hij is werkzaam bij GIO coffee als servicemonteur. Tijd om eens wat vragen te stellen aan hem!
Wat is zo leuk aan de sport volleybal?

“Vooral het team waarin ik speel is erg leuk. Aan de sport zelf vind ik de afstemming met de teamgenoten en het tactische aspect van het spel erg mooi. Daarbij is het natuurlijk heel leuk dat er in een wedstrijd zo’n 100 punten worden gemaakt en dat iedereen dus punten kan maken en dat je iedereen daar hard bij nodig hebt.”

Heb je ooit andere sporten gedaan?

 “Ja: voetbal, judo, Taekwondo.”

Wat voor speler ben je?

” Ik ben een diagonaal speler. Dat wil zeggen dat ik voornamelijk moet aanvallen aan het net, maar ook als ik achterin het veld sta moet ik punten kunnen maken.”

Wat typeert jou als speler nog meer?

“Als speler doe ik veel achter de schermen voor het team.”

Omschrijf jullie club eens?

“Dit jaar ben ik ook weer medeorganisator van het jeugdkamp. We gaan een weekend met alle jeugd en leiding 1 weekend op pad. We doen veel spellen en houden een bonte avond doen. We hebben een hele actieve activiteitencommissie die door het jaar heen veel verschillende activiteiten voor jong en oud(er) organiseert.”

Het seizoen is onderweg. Hoe staan jullie ervoor?

“We staan er niet heel best voor na promotie vorig jaar. Dus dat resulteert in de laatste plaats van de competitie. Gelukkig hebben we wel veel plezier in de wedstrijden en zijn het wel leuke en leerzame wedstrijden om te spelen. Onze doelstelling is handhaving, maar daar moeten we nog wel hard voor gaan werken.”

Het team: vrienden of collega’s?

“Vrienden.”

Welke onderwerpen komen er voor in de kleedkamer (naast de wedstrijdbesprekingen) denk aan feestjes, vrouwen, sporten, en andere gekkigheid

 “Eigenlijk komt alles wel aan bod in de kleedkamer, vaak is het leuk napraten over de wedstrijd en lachen om punten die in de wedstrijd gemaakt zijn, na trainingen wordt vaak de training nagepraat.

Favoriete club (NL)

 “Heb ik niet echt, ik vind alleen Lycurgus wel leuk om te kijken als ze op tv zijn.

Favoriete speler?

 “Heb ik niet, als ik moet kiezen zou ik zeggen Wytze Kooistra die speelt in Lycurgus op de positie waar ik ook speel.”

Voorzet of zelf scoren?

” Door mijn positie moet ik voornamelijk punten scoren en een voorzet geven hoef ik niet te doen, daar hebben we onze spelverdelers voor.”

Aan wie geef jij de bal door?

“Mike Scheerder van BZ&PC.” 

 

X