Niels156703219_97268927511396352_n

Aan de bal! Deze keer Niels van Geer van Botesa

“Ik ben Niels van Geer 37 jaar heb een relatie met Regina Rietveld en samen zijn wij trotse ouders van Luuk en Jack. Van beroep ben ik tennisleraar bij Tennisned/Imtennis en geef bij Botesa in Bodegraven en op de sluipers in Reeuwijk tennisles aan kinderen en volwassenen van 4 tot 65+ jaar.
Wat is zo leuk aan jouw sport?

“Het is een sport voor jong en oud. Omdat het fysiek vaak minder zwaar is dan andere sporten kan je tennis vaak op oudere leeftijd blijven beoefenen. Voor de jongere jeugd gebruiken we aangepaste ballen en materialen waardoor er gelijk al meer rally’s ontstaan en dus ook gelijk leuk wordt om te tennissen. Als je wedstrijden gaat spelen kan je kiezen tussen een enkelspel, dubbelspel of mix(heer vrouw).”

Heb je ooit andere sporten gedaan?

“Nee, ben begonnen met tennis toen ik 8 jaar was. Daarvoor liep ik als klein ventje elk weekend op Rohda 76 mijn vader aan te moedigen die stond altijd in het 1e onder de lat. Heb uiteindelijk toch voor tennis gekozen.”

Wat typeert jou als speler?

“Ik blijf altijd sportief zelfs als ik van binnen zou koken:). In de wedstrijden wil ik het spel graag spel maken en probeer ik met mijn forehand de tegenstander onder druk te zetten.”

Wat heb je nodig om die sport te beoefenen?

“Tennisschoenen racket tenniskleding een tennismaatje en heel veel fun:).”

Hoe bereid je je voor op een wedstrijd?

“Toen ik nog fulltime tenniste was de voorbereiding heeeeel anders dan nu; Vroeger moest ik gezond eten vroeg naar bed en deed ik altijd een warming up voor de wedstrijd. Dat is is allemaal weggevallen:). Nu krijgen we alleen nog een preek van onze El Capiteino (Erik-Jan Jaspers) die ons  voor de wedstrijd scherp probeert te houden:).”

Hoe ziet je trainingsweek eruit?

“Trainen doe ik zelf al jaren niet meer. Sta nog wel 35 uur op de baan maar dan om tennisles te geven.”

Let je op je eten/drinken of mag je bepaalde dingen niet?

“Nu niet meer. Maar in de periode toen ik fulltime speelde had ik een heel schema waar ik mij aan moest houden. Wat we nu af en toe doen is een “appeltaartje” nemen voor de wedstrijd. Teammaatjes weten genoeg.”

Hoe zou je jezelf in 3 (sport)woorden omschrijven

“Sportief enthousiast en geduldig op baan:).”

Hoe zou je jouw club willen omschrijven? Denk aan activiteiten etc..

Botesa is een hele gezellige betrokken tennisvereniging waar voor jong en oud genoeg te doen is. Er is voor de jeugd en volwassenen voorjaar en najaarscompetitie er is sinds een jaar een online clubladder waar de volwassen leden onderling wedstrijden spelen en nieuwe mensen kunnen ontmoeten om tegen te spelen. Voor de jeugd organiseert de jeugdcommissie het hele seizoen eventjes en houden wij elke 1e week van de grote vakantie een jeugdkamp. Verder kan je als lid van Botesa elke dag gebruik maken van de tennisbanen.

Het seizoen is onderweg. Hoe staan jullie ervoor?

“De competitie is voor ons 6 april begonnen en net als de laatste 2 jaren zijn we begonnen met een 3-3. We spelen 4 singles en 2 dubbels.

Wat voor speler ben je?

“Een aanvallende speler die het spel graag dicteert vanaf de baseline. Verder ben ik tijdens de wedstrijd rustig en zal ik mij niet snel gek laten maken.”

Wat is je grootste blunder? 

“Tijdens wedstrijden komen genoeg blunders voor:) Misschien een keer dat ik een bal door mijn benen wilde slaan en niet de bal raakte maar mijn scheenbeen.”

Het team: vrienden of collega’s?

“Vrienden.” 

Als je geen bal-sport doet, wat zou je dan willen uitoefenen en waarom?

“Dat word lastig! Zal altijd wel een sport met een balletje blijven doen.”

Welke onderwerpen komen voor in de kleedkamer (naast de wedstrijdbesprekingen) denk aan feestjes, vrouwen, sporten, en andere gekkigheid

“Haha, meestal gaat het over de vrijgezellen tussen ons met wie ze de avond ervoor gedate en ………. hebben:).”

Wat is de mooiste actie om een punt te maken?

“Het spelen van een twee-ner. De bal door je benen slaan.”

Droom voor de toekomst?

“Dat ik nog vele jaren voor Botesa mag lesgeven:).”

Aan wie geef jij de bal door en wat wil je hem/haar vragen? Graag andere sport en iemand uit het 1e die nog niet is geweest.

“Ik kop de bal door naar onze kopman Bas Bakker en speler van Esto.”

 X