Belangrijke punten voor RVC

De wedstrijd van GDA tegen R.V.C.’33, die eerder werd afgelast wegens sneeuwval, kon minder dan een maand later in het zonnetje toch gespeeld worden. De wedstrijd was voor beide ploegen erg belangrijk. GDA stond laatst, RVC een plek daarboven. Om nog enigzins aansluiting met de andere teams te houden moest RVC wel winnen bij de concurrent. Aanvoerder Mari Blanken moest toekijken, hij is een wedstrijd geschorst.

RVC kwam wat onwennig over, maar al snel vloeide er wat mooie aanvallen uit de ploeg. GDA kwam iedere keer net te laat, waardoor de Reeuwijkers af en toe gevaarlijk konden worden. Toch kreeg het de deksel op de kop, toen GDA na een hoge voorzet gelukkig binnen kon werken, al dan niet met de hand. Grote kansen voor Frank Stolwijk en Mark Sluijs konden geen verandering in de stand brengen voor rust, dus ging RVC met een achterstand thee drinken.

Het roer moest om voor RVC in de tweede helft om er nog een resultaat uit te halen. Dat leek te lukken toen GDA de kluts een beetje kwijt raakte. RVC was de bovenliggende partij en hoewel de eerste kansen opnieuw niet afgemaakt konden worden, werd het toch 1-1. Frank Stolwijk was degene die RVC op het goede spoor bracht. GDA bezwijkte daarna onder de Reeuwijkse druk. De Hagenaars moest zich volledig focussen op de RVC aanvallers, waardoor rechtsback Romano Giorgini zijn solo door kon voeren tot aan de keeper en knap binnenschoot, 1-2. Spits Mark Sluijs maakte het karwei af. Hij wist binnen te werken toen de bal weer eens voor het doel gebracht werd. Belangrijke punten voor RVC, dat nu moet doorpakken om uit de degradetiezone te ontsnappen.