Benauwde ontsnapping voor ESTO

In de laatste officiële speelminuut wist ESTO de achterstand van 2-0 om te buigen naar 2-2. Zo hengelde de jonge Bodegraafse ploeg een terecht puntje binnen.

De stugge en handige tegenstander, die zeer efficiënt gebruik maakte van de geboden kansen, was een harde leermeester. Voetballend was ESTO de bovenliggende ploeg. Daarmee win je geen wedstrijd als je de vette mogelijkheden laat belanden op de lat en tegen de paal, of als je de geboden kansen gewoon ruim naast schiet voor open doel. Na 30 minuten werd een verdedigingsfout van ESTO ongenadig afgestraft. In de 75e minuut prikte tegenstander WVC uit Roelofsarendsveen de 2-0 binnen. De schutter had ruim baan en maakte daar goed gebruik van. Tien minuten voor tijd wisselde trainer Pieter van Zoest slim. Hij zette ook het team om in meer opbouw naar voren. Dat had resultaat. Binnen een minuut werd gescoord door Jesper den Besten en Stojan. Zo werd de terechte einduitslag 2-2 bereikt. Volgende week zondag is MMO de tegenstander. Een kleine overwinning is genoeg om door te gaan naar de volgende ronde in deze bekercompetitie.

Door: Han Koevoets