Bizarre einduitslag ESTO-Roodenburg

Met 21-0 won ESTO in de bekercompetitie van de Leidse 4e klasser Roodenburg. Dat deze vereniging met haar zondags vlaggenschip een niveau lager speelt dan ESTO was niet de oorzaak. Zij kwamen met elf speler naar Bodegraven en na controle door de scheidsrechter bleek dat twee speler niet mee mochten doen vanwege het ontbreken van de juiste papieren. Er stonden dus negen spelers op het veld in de eerste helft en na de rust zelfs acht.

Toch is een compliment voor deze Leidse jongens op zijn plaats omdat zij sportief en zonder gedoe de wedstrijd uitspeelden. Op deze wijze konden ze de “eer” voor hun vereniging nog een beetje redden. Tot de laatste minuut bleef ESTO echter gretig en dat had alles te maken met de breedte van de selectie waarin de mannen moeten knokken voor een basisplaats. Dinsdagavond thuis tegen Nieuwkoop zal het de zwart-witten niet zo makkelijk afgaan. De wedstrijd begint om 20.00 uur.

Door: Han Koevoets