Dames 1 stunt in beker en is kwartfinalist

De Bodegraafse waterpolodames verraste vriend en vooral vijand met het verslaan van Het Ravijn 2. In een boeiend duel werden de reserves uit Nijverdal met 9-7 opzij geschoven. Periodestanden 3-4, 3-0, 2-0, 1-3. De equipe van coach Ton Kloosterman moest in de openingsfase wennen aan het fysieke spel van de gasten en keek in de eerste periode tegen een 1-3 en 2-4 achterstand aan. Vanaf het tweede bedrijf had BZ grip op het spel en liefst vijftien minuten lang kwam Het Ravijn niet toe aan scoren. BZ&PC deed dat wel en ging het laatste kwart in met een 8-4 voorsprong. Drie snelle treffers van Het Ravijn bracht de spanning weer helemaal terug. Jennifer den Besten besliste een minuut voor het einde met een prachtige bal het duel. De 9-7 kwam van haar linkerhand.

“Een mooi resultaat”, glunderde Kloosterman. “We hadden verwacht tegen een jonge ploeg te spelen, maar er zaten behoorlijk wat ervaren speelsters in. We hebben onze strategie daarop aan moeten passen en dat pakte goed uit. We hebben als team gedisciplineerd gespeeld, de rust bewaard op momenten dat dat kon en gas gegeven wanneer dat moest. Nu zijn we een ronde verder en zitten we bij de laatste acht.”

De loting voor de kwartfinales is maandag. Dan weet BZ wie de volgende tegenstander wordt. Het kwartfinale-duel wordt gespeeld in het weekend van 12-13 januari.

Zaterdag 15 december
1/8 finales ManMeer!-Cup
BZ&PC Dames 1 – Het Ravijn 2 9-7
Periodestanden 3-4, 3-0, 2-0, 1-3
Doelpuntenmakers BZ&PC: Lotte Huisman 3 (foto boven met witte cap), Jennifer den Besten 2, Marjolein Russchenberg 2, Kaylee Schellingerhout 2.