Dames knokken zich naar belangrijke overwinning

Op zaterdag 17 maart speelden het eerste damesteam van BZ&PC tegen ZVVS uit Vlaardingen. Een geduchte tegenstander gezien het feit dat de dames eerder dit seizoen al zowel een keer gewonnen als verloren hadden tegen dit team. De dames van BZ startten optimistisch en via een mooi uitgespeelde manmeer verscheen er al snel een voorsprong op het scorebord. De dames van Vlaardingen lieten dit echter niet zomaar gebeuren en kwamen, ook door een mooi uitgespeelde manmeer aan hun kant, vrij snel op een gelijke stand van 1-1. Na deze vlammende opening volgden er een pittig potje waterpolo waarin beide scheidsrechters consequent veel toelieten. Dit betekende dat er voor iedere (vrije) bal hard gewerkt moest worden. Een ideale wedstrijd gezien de goede fysieke conditie van de dames van coach Ton Kloosterman.




De dames van BZ kwamen, door mooi samenspel, uiteindelijk op een voorsprong van 5-1 aan het einde van de tweede periode. De winst leek binnen handbereik, maar in de derde periode verzwakte het spel van BZ en kwam ZVVS terug tot 5-4. De fysieke wedstrijd eisten aan beide kanten zijn tol en alle zeilen moesten in de vierde periode worden bijgezet. Na een matige start van deze vierde periode, waarin ZVVS terug kwam tot 5-5, ging de knop weer om bij de Bodegraafse dames en knokten zij zich terug in de wedstrijd.

Door als een team te spelen en door de goede fysieke fitheid van de dames eindige de wedstrijd in een eindstand van 8 tegen 6 in het voordeel van BZ&PC. Belangrijke punten waar de dames hard voor hebben gewerkt. Volgende week, 24 maart, speelt dames-1 opnieuw een thuiswedstrijd. Om 20.45 klinkt het startsignaal voor de wedstrijd tegen VZV Njord uit Veldhoven. Alle support is welkom en wordt iedere week weer zeer gewaardeerd. 

Doelpunten 17-03-2018. 

Suzan Kaynar 3, Marjolein Russchenberg 2, Kim de Vor 2, Gaby Hukker 1 

 

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank