Een bescheiden begin voor Heren 1 VSTS

Zaterdag 23 september speelde heren 1 van VSTS hun eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen. Dit was tegen heren 2 van Zovoc, een team met veel ervaring. Met veel motivatie begonnen we aan het nieuwe seizoen met ons veelal nieuwe team.

In deze thuiswedstrijd begon het moeizaam. De passing was niet sterk en in de aanval werd het ook niet genoeg afgemaakt. We verloren de eerste set met 25-19.

Vastberaden de tweede set toch te pakken gingen we er weer volledig voor. Dankzij de goede passing gevolgd door mooie set ups van nieuwe spelverdeler Dennis konden we in de tweede set sterk aanvallen en hebben we de set gewonnen met 25-21.

Met deze kleine overwinning op zak begonnen we gemotiveerd aan de derde set. Deze set was de passing helaas minder sterk. De aanvallende kracht was er daarmee ook uit. Het kort invallen van Wilco uit heren 2 mocht niet baten, we verloren de derde set met 20-25.

De vierde set was door de 2-1 achterstand alles of niets. Met vol vertrouwen gingen we voor de 3-2 overwinning via een vijfde set, maar om dat te bereiken moesten we dus eerst deze set winnen. De passing was secuur en de aanval was sterk. We konden met de blokkering Zovoc de baas worden en de vierde set winnen met 25-19.

De vijfde set is altijd extra spannend. Een korte set tot maar 15 punten. Als je niet gelijk goed speelt kan je eigenlijk niet meer terugkomen. En dat bleek ook toen we gelijk zwak begonnen bij de eerste paar punten. Onder de servicedruk van de tegenstander kon de passing niet bij de spelverdeler komen en we kwamen al gauw op een achterstand van 2-7. We hebben nog hard gestreden om de set, en daarmee de wedstrijd, te pakken maar verloren de set helaas toch met 7-15.

Na onze eerste wedstrijd met 2-3 te hebben verloren zijn we niet ontdaan. Het was een wedstrijd van ‘ups en downs’, goede punten en slechte punten. Desondanks hebben we toch twee punten gepakt voor het kampioenschap, waarbij we ook onze sterke kanten hebben laten zien. Vrijdag 29 september is onze volgende wedstrijd, die spelen we uit tegen Delta in Delft. Daar gaan we laten zien dat we kunnen winnen!