ESTO 2 op koers naar reserve 1e klas

Ook de tweede wedstrijd in de nacompetitie richting de reserve 1e klas werd met 0-1 gewonnen. De mannen reisden daarvoor af naar het dorp Zuidland in de Zuid-Hollandse eilanden. Een dorp gelegen tussen Spijkenisse en Hellevoetsluis. De overwinning kwam als een verrassing omdat het tweede van v.v. Zuidland in de reguliere competitie met 19 winstpartijen en 3 gelijke spelen nog niet verloren had. Bovendien was ook hun doelsaldo indrukwekkend: 100 goals voor en 3 tegen. Anderzijds kan het zijn dat hun competitie een ander niveau heeft dan waarin ESTO 2 uitkomt.

Vol goede moed van start.

ESTO 2 stond dus een pittige pot te wachten, maar begon aanvallend en met goede moed. Na vijf minuten spelen legde Thomas Bakker aan voor een vrije trap. Zijn uithaal glipte door de handen van de Zuidlandse keeper en zodoende stond er al snel een 0-1 op het scorebord. Die werd er niet meer afgepoetst. Met nog bijna 2x driekwartier op de klok ontstond een boeiend duel waarin over en weer wat kansjes waren. Thomas raakte tweemaal de lat, terwijl Zuidland niet verder kwam dan wat schoten van afstand.

De Zuidlanders stroopten de mouwen op.

In de tweede helft drong Zuidland wat meer aan zonder echt grote mogelijkheden te creëren, maar de Bodegraafse verdediging stond als een huis. Als ESTO zijn aanvallen wat zorgvuldiger uitgespeeld had, zou de wedstrijd al eerder beslist kunnen zijn. Met de 0-1 bleef het spannend tot het allerlaatste fluitsignaal.

Zaterdag 14 juni is de laatste horde voor promotie gepland. ESTO 2 speelt dan op neutraal terrein een wedstrijd tegen RVVH uit Ridderkerk. Tijd en locatie worden later deze week bekend!