ESTO beet zaterdag in het Saharastof

Er waren slecht 13 minuten nodig en twee cadeautjes om de wedstrijd te verliezen. Voorafgaande aan dit gebeuren werd een minuut stilte gehouden voor het overlijden van oud voorzitter Anton Rijnbeek. Hij was voorzitter toen ESTO verhuisde van de Groene Zoom naar de Kievitsheuvel en heeft ESTO geholpen aan een mooie toekomt. In die toekomst spelen zijn kinderen en kleinkinderen voor ESTO nu een belangrijke rol. Generaties maken een amateurvereniging sterk.

Een natte krant.

Volkomen onnodig vanwege niet kordaat optreden werd in de 6e minuut de 0-1 door de Kudelstaartse tegenstander in het ESTOnet getikt. Nauwelijks bekomen van de schrik lag nummer twee in het net. De spits van RKDES was net iets gretiger en tikte met een lob de 0-2 binnen. ESTO was de weg kwijt en voetbalde als een natte krant richting de rust. Toch was de ploeg niet zwakker dan haar tegenstander maar die hing lekker achterover en liet het rondspelende en zoekende ESTO haar gang gaan.

De dreun.

ESTO kwam enigszins hersteld uit de kleedkamer en was met goed voetbal dreigend voor het doel van haar tegenstander. Als de bal werd veroverd door RKDES knalden zij hem ongezien naar voren en dat bood een buitenkansje voor hun spits. Na een kapbeweging in de 9e minuut na rust lepelde hij nummer drie in het net. Was er nog redden aan? Jazeker want op de ESTObank zaten spelers die met hun invalbeurt het verschil maakten. De grote kansen werden echter niet benut waarbij de prima keeper van RKDES zich kon uitleven.

Spelbederf niet zo slim.

Scheidsrechter Vogelenzang stak met kop en schouder uit boven het gebeuren op het veld. Hij floot een bijna foutloze wedstrijd. De wijze waarop RKDES de ballen zo nu en dan snoeihard over de zijlijn knalden was irritant maar ook niet zonder gevaar. Deze speelwijze heeft niets met slim voetbal te maken om te vertragen. Overigens hield de scheids de gestolen tijd goed bij maar hield hij de waarschuwing voor spelbederf op zak.

Wel of geen derby.

Volgende week gaat ESTO op bezoek bij Zwammerdam. Bij de oprichting in 1936 lag het ESTOcomplex in Zwammerdam. De autochtone supporters uit Bodegraven en Zwammerdam zal de wedstrijd zeker als een derby ervaren. Om 14.30 uur wordt afgetrapt.