ESTO JO17-2 beker kampioen!

blank

ESTO JO17-2(*) is beker kampioen! Als het 2e team ooít in de lange geschiedenis van voetbalvereniging ESTO. Zaterdag 1 juni streden alle amateurteams uit district West II die de finales van de regionale districtsbeker hadden bereikt, om de felbegeerde KNVB-beker. Dit toernooi ‘om de beker’ wordt georganiseerd door de gelijknamige nationale voetbalbond. Het is de oudste nog bestaande voetbalcompetitie van Nederland.

blank


Meerdere auto’s en een touringbus vol spelers en supporters reisden af naar sportpark De Bongerd in Barendrecht. Tegenstander Kethel Spaland uit Schiedam was een nog onbekende opponent. Op het zonovergoten veld was het warm, heel warm. Beide teams zetten alles op alles om die beker mee naar huis te nemen. Jeremy Schouten zorgde knap voor de 1-0 voorsprong. Nog voor de rust zette Rick Delfos met een lange afstandsschot de stand op 2-0. Na de rust maakte Rick ook de derde treffer, vanuit de slim genomen vrije trap door Maarten Stolwijk. Kethel Spaland maakte daarop nog één tegengoal. Maar ESTO JO17-2 pakt de kampioenstitel met de eindstand van 3-1.

blank

In de bekercompetitie startte ESTO JO17-2 in een poule met 3 andere teams. Op een gelijkspel na tegen DOSR, wonnen tegen zij alles: tegen FC Lisse, DSO, Zwammerdam, ARC en Oosterheem. De kwartfinale tegen VOC kon rechtstreeks de boeken in. Na het fluitsignaal stond het 1-1. Zonder verlenging gingen ze meteen door naar de penalties, die deze strijders in hun voordeel beslisten met 22 tegen 21 (!). De halve finale werd overtuigend gewonnen met 1-6 op het veld van het Wassenaarse Graaf Willem.

De ESTO heren begonnen aan de beker competitie als een behoorlijk samengestelde ploeg van 1e– en 2e– jaars uit verschillende teams. In de loop van het seizoen gingen ze steeds beter voetballen. Zodra een wedstrijd niet voetballend gewonnen kon worden, werd er strijd geleverd waaraan iedereen zijn steentje bijdroeg. Plezier en hard trainen gingen hand in hand. Nu zijn ze een hecht team, de mannen van Sasa Suljak, Berny Schouten en Luc Voortman: Nigel van Berkt, Jeremy Schouten, Daniel Suljak, Tom Vreek, Stijn Haenen, Colin ten Brink, Fabian van den Berg, Marius Burggraaff, Rick Delfos, Maarten Stolwijk, Erwin Oostdam, Sellu Sowa, Dominique Voortman, Stijn Pinkse en Pepijn Höcker. Teamspirit op en naast het veld!

blank

Deze kampioenstitel kan rechtstreeks de boeken in. De schitterende beker staat in de prijzenkast. En ESTO JO17-2 maakt zich op voor de traditionele kampioensoptocht op de ‘platte kar’. Vrijdag 21 juni vanaf 18:30 uur door Bodegraven. Kom ze allemaal toejuichen!

(*) JO17 = Jeugd Onder 17 jaar

Tekst: Ilse Höcker, Dennis ten Brink
Beeld: Jurian van den Berg

 

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank