ESTO pakt belangrijk punt tegen Foreholte

De 1-1 einduitslag leek aanvankelijk niet zo waardevol. Het daarmee veroverde punt is dat wel degelijk om te klimmen op de ranglijst. Tegenstander Foreholte had veel meer balbezit dan ESTO maar liet vooral in de eerste helft steken vallen in de verdediging. Op één lijn spelen is riskant tegen een stug en gegroepeerd spelend ESTO dat razendsnel de diepte zocht.

Al vroeg in de wedstrijd bleek er sprake van countervoetbal en waren de grootste kansen voor de thuisploeg. Zo had ESTO voor de rust eigenlijk gewoon recht op een voorsprong. Kevin Duthler was een lastpost voor de elf rood-witte mannen uit Voorhout. Zijn vizier stond echter nog niet op scherp en Foreholte mocht blij zijn met de 0-0 stand in de rust.

Na de rust ontwikkelde zich een andere wedstrijd. Heel veel balbezit en meer mensen achterin bij Foreholte leidde echter niet tot een doelpunt. Opnieuw was het een counter die hen de das omdeed. De balvaste Jordy Romijn gaf een slimme diepe pass richting de linker vleugel. Kevin Duthler kon achter de Voorhoutse verdediging zijn gave techniek laten zien en gaf de doelman het nakijken voor de 1-0 in de 54e minuut. De aftrap resulteerde in een tegendoelpunt. Een voorzet richting de verre hoek werd niet goed beoordeeld en de gelijkmaker vloog in het net. Foreholte rook haar kansen en drukte ESTO met goed voetbal vast op eigen helft. Hun inzet was vaak onzuiver of te zwak en doelman Donny Veenis liet zich niet meer verschalken.

Beide ploegen hadden veel energie gebruikt en sleepten zich naar het fluitsignaal dat de prima scheidsrechter na enkele minuten blessuretijd blies. Volgende week gaat ESTO op bezoek bij DOSR in Roelofsarendsveen. De wedstrijd begint om 14.00 uur.