ESTO pakt de punten in gemeentederby

De tamelijk matte pot RVC ’33-ESTO eindigde in een zinderend slot met een eindstand van 3-4. Beide ploegen gingen na een zeer sportieve wedstrijd met tien man van het veld. Voetballend waren de Reeuwijkers de bovenliggende partij. Maar tactisch, met slimheid en effectiviteit, was ESTO de baas en dat bracht de ploeg uiteindelijk de overwinning.

Met de hulp van meerdere spelers uit het tweede en een lekker ervaren middenveld leek er na een 4-1 voorsprong tegen tien Vergeer-blauwen uit “dorp” geen vuiltje aan de lucht. Dat pakte de laatste twintig minuten effe anders uit. Een gelijkspel of zelfs winst voor RVC ’33 hing tot de laatste zucht in de scheidsrechtersfluit in de lucht. De eerste helft was een gelijkopgaande wedstrijd waarin RVC ’33 al breiend de aanval zocht tegen de forse wind. Dit zonder echt gevaarlijk te worden. ESTO had slechts enkele splijtende aanvallen nodig om op voorsprong te komen. In de 9e minuut bracht een mooie steekpass richting Jesper den Besten en een harde voorzet tussen de linies van RVC een beetje onverwacht de 1-0 voor ESTO. Wouter-Jan Bos tikte genadeloos binnen.

Vol energie bleef RVC druk zetten op het doel van de Bodegravers. De 2-0 voor ESTO viel in de 29e minuut. Een kopbal van Bas van Goudzwaard uit een corner werd met een Reeuwijkse arm van de doellijn gehaald. Een onberispelijk inschoten strafschop door Wouter-Jan Bos vergrootte de voorsprong voor ESTO naar 2-0 en RVC moest met tien man verder. Nog geen drie minuten later resulteerde een goed opgezette aanval in een voorzet van Arno Zijm en een afronding door Jordy Romein. Met 3-0 voorsprong leek er heel even geen vuiltje aan de lucht voor ESTO. Maar enkele minuten later bracht een rake kopbal van Zanzibar Booy de aansluiter voor RVC. Tot de rust hield de ESTO verdediging goed stand.

Na rust drukte RVC met de wind in de rug haar opponent vast op eigen helft. Van het verschil in spelersaantal was op het kunstgrasveld niets merkbaar. ESTO loerde op een foutje en dat werd gemaakt in de 68e minuut. Een te zwakke tegenwindse kopbal richting eigen doel pikte Wouter-Jan Bos handig op en hij liet de doelman van RVC kansloos. Met 1-4 op het scorebord leek opnieuw de pot gespeeld maar niets bleek minder waar. RVC kwam terug, en hoe! Tien minuten voor tijd werd een doorbraak van de blauwen buiten het strafschopgebied door ESTO-keeper Donny Veenis onreglementair gestopt. De prima scheidsrechter Thijs Dogterom kon niet anders dan rood trekken. Ook ESTO stond toen met tien man op het veld en tweede keeper Wesley Vonk mocht tussen de palen. Ondanks prima keeperswerk moest hij in 81e minuut na een onhoudbaar schot van Frank Stolwijk de bal uit het net halen en stond het 2-4. Furieus ging RVC in de aanval en Frank prikte kort voor de 90e minuut nummer drie binnen. Een gelijkspel of zelfs overwinning voor de Reeuwijkers leek nog bereikbaar in blessuretijd. Dat gebeurde niet en ESTO kon uiteindelijk de volle winst meenemen naar Bodegraven.

Volgende week komt Fc IJsselmonde naar de Kievitsheuvel. De wedstrijd begint om 14.00 uur.

Verslag en beeld: Han Koevoets.