ESTO revancheert zich

Met een 4-1 overwinning op het Haagse Laakkwartier maakte ESTO de domper van vorige week tegen TAC ’90 goed. Het verschil was groot, deze week en vorige week. Zowel de tegenstander als ESTO waren van een ander kaliber.

ESTO speelde vooral in de eerste helft een prima en gedreven wedstrijd. Gezien de kansen kwam Laakkwartier nog goed weg met de 1-0 achterstand in de rust. Het doelpunt viel in de 29e minuut na een slimme aanval waarin linksback Tim van de Lagemaat diep op de helft van de tegenstander de pass van Wouter-Jan Bos meenam en richting de vrijstaande Daan Boerboom schoof.

Tussen veel benen door zette hij zijn ploeg op voorsprong. Meerdere goede kansen hadden voor rust de wedstrijd in het voordeel van de ESTO kunnen beslissen. Dat gebeurde niet en na de rust liet Laakkwartier zien dat ze niet voor niets een waardige 2e klasser zijn. Om de achterstand recht te zetten schoof de verdediging van de ploeg uit Den Haag op tot over  de middenlijn. Een doorbraak van Jesper den Besten, tien minuten na de rust, zette hem alleen voor de keeper die kansloos was.

Met 2-0 was de wedstrijd absoluut nog niet gespeeld. Laakkwartier drukte ESTO volledig op eigen helft vast en een aansluitend doelpunt kon niet uitblijven. De 2-1 viel een kleine tien minuten later en de zeer balvaardige rood-zwart geblokte ploeg schoof met hun laatste man steeds verder op richting het Bodegraafse doel. Een tweede gele kaart voor ESTO aanvoerder Robin Groenendijk leek de nekslag te zijn maar de tien zwart-wit gestreepte ESTOmannen stroopten de mouwtjes nog eens op voor de eindstrijd.

Die werd gewonnen door de jeugdige energie van ESTO. Met opruimvoetbal vanuit de verdediging en tomeloze snelle acties in de counter werd Laakkwartier van de mat gespeeld door tien tegenstanders. Het derde doelpunt was gelijk aan het tweede. Jesper gaf de doelman het nakijken en het vierde kwam in de 90e minuut uit een sublieme snelle aanval die Jordy Romijn genadeloos afrondde met een doelpunt. Met deze tweede overwinning schuift ESTO op richting het middenveld van de ranglijst.

Volgende week is er geen wedstrijd en op 18 november speelt de ploeg om 14.00 uur tegen KDO in De Kwakel.