ESTO struikelt over NOCKralingen

Met een einduitslag van 2-2 mocht ESTO de handjes nog dichtknijpen. Tot de 91e minuut heeft de ploeg uit Rotterdam een voorsprong gehad. Geweldige druk op het doel van NOCKralingen leverde in de allerlaatste minuut speeltijd uiteindelijk de -overigens dik verdiende- gelijkmaker op. In een scrimmich bracht een intikker van Jordy Romijn tussen veel benen door de eindstand. ESTO was beter, veel beter dan haar tegenstander. Doelpunten maken doe je tussen de palen en niet ernaast. Ook niet met een slap schot richting de keeper. Dat was wel ongeveer het eindbeeld van de wedstrijd dat ESTO afleverde. Een ander beeld was vooral in de tweede helft het tenenkrommend theater van de Rotterdammers. Geef ze maar eens ongelijk als je tegen de nummer 1 de hele wedstrijd voor staat.

Na de aftrap had ESTO om de vijf minuten een kans op een doelpunt, niet een kansje, nee een dikke kans. Na ongeveer twintig minuten begreep de tegenstander hoe ze de kampioenskandidaat moest afstoppen. Met een lel naar hun gevaarlijke spitsen gaven ze hun tegenstander vervolgens een lesje in effectiviteit. Zo viel het eerste doelpunt voor de Kralingers in de 27e minuut. Nog geen drie minuten later bracht Robin Groenendijk met een kopbal de stand weer in evenwicht. Een fraaie aanval van NOCKralingen werd ESTO enkele minuten daarna opnieuw op achterstand gezet.

Met 1-2 konden de heren aan de thee, waarbij ongetwijfeld in de zwart-witte kleedkamer de tactiek voor de 2e helft is besproken. Dat pakte niet goed uit, want hoewel de aanvalsgolven elkaar opvolgden was de ruimte tussen de doelpalen van NOCKralingen onbereikbaar. De Rotterdammers haalden alles uit de kast om de punten mee naar huis te nemen. Veel mensen achter de bal, gedoe, gebabbel en vertragingstactiek. Dat leverde gele kaarten op maar hielp uiteindelijk wel degelijk om een punt uit de wedstrijd te slepen. Nadat de gelijkmaker van Jordy Romijn in de 90e minuut viel, zat er in de verwachte ruime blessuretijd nog wel een overwinning in. De prima scheidsrechter vond kennelijk dat de veelvuldige “blessurebehandelingen” allemaal tot het spelletje hoorden. Hij blies in de 92e minuut de wedstrijd af.

Volgende week gaat ESTO nabij het Rotterdamse Crooswijk en het Kralingsebos op bezoek bij HOV-DJSCR. Opnieuw een pot met een tegenstander die niet onderschat moet worden. De wedstrijd begint om 14.00 uur.

Door: Han Koevoets.