ESTO verliest met 3-1 van KDO

Een uitslag waar niet veel of af te dingen valt. Misschien met uitzondering van een half uurtje hadden de mannen uit De Kwakel het initiatief. Dat initiatief namen zij direct na de aftrap waarbij ESTO een degelijk verdedigende stelling innam. Beducht voor de snelle en uitstekende aanvallers van haar tegenstander was dat verstandig.

Uit een corner scoorde de thuisploeg toch vrij snel de 1-0. Bij de tweede paal stond een speler van KDO helemaal vrij om de bal in een leeg doel te schieten. Dat was in de twaalfde minuut en ESTO behield daarna haar verdedigende positie om niet verder op achterstand te komen.

Dat lukte tot de rust en het bleef 1-0. Hett anders kunnen zijn als de blunder van de KDO keeper was benut in 31e minuut. Hij liet de bal los aan de zijkant van zijn doel.

Lars Verheul bediende de vrij opkomende Wouter-Jan Bos die de wat stuiterende bal hard inschoot richting een ogenschijnlijk verlaten doel. Toch keerde een vliegende KDO’er de bal nog met kunst en zijn vliegwerk. Na de rust ging ESTO meer naar voren spelen en werd er vanuit het middenveld goed opbouwend gevoetbald. KDO zakte terug en loerde met haar ijzersterke vleugelspelers op een counter. In de 65e minuut was de paal ESTO genadig.

Direct daarna mocht KDO de handjes dichtknijpen op een geplaatst schot van Wouter-Jan Bos. Het waren de vingertoppen van het handje van hun keeper die de gelijkmaker voorkwam. Even later werd Jesper den Besten neergehaald in het strafschopgebied maar de scheidsrechter weigerde de bal op de stip te leggen.

Ook een handsbal binnen de zestienmeter werd door hem niet als overtreding beschouwd. Uiteindelijk viel uit een counter in de 70e minuut de 2-0. Daarna ging de strijd gelijk op en zocht ESTO met verse invallers het doel van haar tegenstander om toch nog enig resultaat te behalen. Echter opnieuw een counter over links richting de uitstekend spelende nummer 11 van KDO was de genadeslag.

Binnen het stafschop gebied werd hij gevloerd, een gele kaart en een penalty waar Joey nog met de vingers aanzat bracht de 3-0 voor de ploeg uit De kwakel. De eer werd gered dankzij een prima opgezette aanval door Jesper de Besten. Op rechts liet hij invaller Milan Egic de aanval verder opbouwen. De voorzet van Milan knalde Jesper vervolgens onhoudbaar diagonaal in de touwen voor de einduitslag.

Volgende week komt Stompwijk ‘92 op bezoek in Bodegraven. De wedstrijd begint om 14.00 uur.

Verslag en beeld: Han Koevoets