Esto wint boeiende wedstrijd met 3-1 van ASC

De harde wind van doel tot doel voorspelde dat het een lastige wedstrijd zou worden. Toch maakten beide ploegen met veel inzet en toch ook vaak met goed voetbal er het beste van. Een snelle voorsprong gaf ESTO voldoende vertrouwen om de winst niet meer uit handen te geven. Hoewel dat in de tweede helft nog best spannend was.

In de vijfde minuut na de aftrap vond Pim de Visser het doel met een intikker. Daar ging een fraaie steekpass van Tim van de Lagemaat aan vooraf. ESTO zette ASC uit Oegstgeest flink onder druk en daar hielp de wind in de rug aan mee. Tien minuten later kopte Bas van Zoest uit een corner raak en was de 2-0 een mooie uitgangspositie om de winst vast te houden. Vijf minuten voor de rust kwam Pim opnieuw oog in oog met de uitlopende doelman die echter een derde doelpunt voorkwam.

Na de rust moest ESTO dealen met de tegenwind. Het duurde een kwartiertje voordat ASC de aansluiter maakte met een kopbal. Vijf minuten later was een redding van Joey Anker nodig om te voorkomen dat ze langszij kwamen. Daarna kreeg ESTO toch wat meer grip op de wedstrijd. Coen de Groot was met een schot dat net over vloog dichtbij zekerheid voor zijn ploeg. In de 77e minuut ‘zwijnde’ ESTO omdat een hard en onhoudbaar  schot door de doelpaal werd gekeerd. Toch hield ook ESTO goede kansen op een doelpunt en dat lukt in de 84e minuut. Junior Thomas Mouthaan werd direct na zijn invalbeurt goed aangespeeld, creëerde wat ruimte en leverde brutaal vanaf 25 meter een fenomenaal schot af. Tot ieders verbazing verdween de bal in de rechter bovenhoek. Na een stevige omarming door zijn ploeggenoten ging hij voor een klein feestje nog even naar de zijlijn en zijn teammaatjes uit JO-19. Die waren natuurlijk aanwezig om hun Thomas aan te moedigen.

Met een 3-1 voorsprong kon ESTO degelijk de wedstrijd uitspelen en met vertrouwen uitkijken naar volgende week in en tegen Oudewater. De wedstrijd begint om 14.30 uur.

Verslag: Han Koevoets