ESTO wint van kansloos DONK

De 3-2 overwinning doet vermoeden dat de ploegen bijna gelijkwaardig waren. Niets was op de koude zondagmiddag minder waar want DONK kon vooral in de eerste helft niet in de schaduw staan van ESTO. De 0-3 stand in de rust was dan ook een flauwe afspiegeling van de verhoudingen op het veld. Vrijwel geen enkel moment kon de Goudse club een stempel drukken op de wedstrijd waarin het middenveld van ESTO heer en meester was. Handelingsvaardigheid, maar vooral inzet, leverde een overwinning op die in de allerlaatste minuut toch nog even wankelde.

Na vijf minuten had een kopbal van Jordy Romijn ESTO al een voorsprong moeten brengen. De Donkse keeper redde zijn ploeg. Vier minuten later moest hij buigen voor een intikkertje van Jordy die sneller was dan zijn tegenstander. Sneller zijn maakte overigens in belangrijke mate het verschil. In de 29e minuut kopte Jordy de 0-2 binnen. Beide doelpunten waren mogelijk dankzij een assist van de sterk spelende Jordi Tuithof. Er waren voor de rust nog twee dikke kansen voor ESTO terwijl DONK nauwelijks kans zag de middenlijn te passeren.

Na de rust kreeg de thuisploeg de straffe koude wind in de rug en probeerde daarmee grip te krijgen op haar tegenstander. Een vlotte uitbraak in de 56e minuut door Jordi Tuithof op de rechter vleugel leverde de 0-3 voorsprong op voor ESTO. Zijn voorzet werd door de uitstekend spelende middenvelder Lars Verheul omgezet in een doelpunt. Daarna leek een riante overwinning een kwestie van tijd maar ook het benutten van de kansen. Dat gebeurde niet, een foutje in de middencirkel gaf DONK in het laatste kwartier de kans de eer te redden. De Gouwenaren veerden op om toch nog een punt uit de wedstrijd te slepen. Diep in blessuretijd lukte de geel-zwarten om de 2-3 eindstand binnen te koppen. Met nog een minuut op de klok liet de verdediging van ESTO zich echter niet meer verschalken en mocht de ploeg de volle buit meenemen naar Bodegraven.

Volgende week komt Haastrecht op bezoek bij ESTO en word opnieuw gestreden om de hoogste plaats op de ranglijst. De wedstrijd begint om 14.00 uur.