Feestdag bij seizoenstart ESTO-FCZ

Zondag is het voetbalseizoen van ESTO succesvol met een 6-1 overwinning op FC Zoetermeer. Voorafgaand aan de wedstrijd werden de nieuwe wedstrijdshirts van ESTO, de verbouwingen aan de kantine en de nieuwe reclameborden rond het veld gepresenteerd door voorzitter Martijn Verlaan. (zie foto)

Voor deze openingsdag van het seizoen waren alle leden en sponsoren uitgenodigd. Het was dus gezellig druk langs de lijn en onder ideale omstandigheden, veel toeschouwers en lekker voetbal weer, kon het vlaggenschip van ESTO haar kunnen laten zien.

De wedstrijd verliep voor ESTO niet ongunstig. Er werden al direct veel duels gewonnen. Op het middenveld was ESTO de baas en konden creatieve spelers van FCZ, zoals Ali Boussabon, het spel niet bepalen. Al in de zevende minuut liep Job van de Welie een vrij trap van Wouter-Jan Bos binnen. Daarna pakte FCZ het initiatief maar de Bodegraafse verdediging gaf geen krimp. Tien minuten voor de rust werd de ongrijpbare Stojan Cekic afgestopt met een te zware overtreding. Na een rode kaart bleven er nog tien Zoetermeerders achter op het veld. Het overtal werd door ESTO goed benut en vijf minuten later tekende Tim van de Lagemaat uit een vrije trap de 2-0 aan. Een kwartier na de rust wist FCZ de aansluiter tot 2-1 binnen te schieten en leek even de spanning terug te komen. Een fraai doelpunt van Maarten van Riessen naar 3-1 maakte daar een eind aan. FCZ was gebroken. Opnieuw schoot Tim van de Lagemaat een vrije trap binnen tot 4-1. Stojan en Wouter-Jan zorgen voor de eindstand van 6-1.

Volgende week gaat ESTO op bezoek in en bij Rotterdam Blijdorp. Zij wonnen ook hun eerste wedstrijd dus een tegenstander van formaat. De wedstrijd begint om 14.30 uur.

Door: Han Koevoets
Beeld: Werner Rijnbeek