Gedreven ESTO wint met 5-1 van ONA

Naast de zes doelpunten gebeurde er veel in de streekderby tegen ONA uit Gouda. Dat lag beslist niet aan de prima weersomstandigheden en de scheidsrechter. Hoewel de Gouwenaren daar wellicht soms anders over dachten gezien de soms felle reacties vanuit hun dug-out.

Het eerste doelpunt viel na een kwartier als gevolg van fanatiek doorzetten van ESTO in het strafschopgebied van de tegenstander. De Goudse keeper bracht redding met een onreglementaire actie en moest enkele minuten later de bal uit het net halen vanwege de feilloos genomen strafschop door Wouter-Jan Bos. Deze 1-0 voorsprong viel uit de lucht omdat tot dat moment beide ploegen acteerden tussen de strafschopgebieden. Nog geen tien minuten later bracht een splijtende aanval over links de 2-0 voor ESTO. De druk op de ONAdoellijn was groot en uiteindelijk poeierde Lars Verheul de bal in het net. ONA was zeker niet verslagen, rechtte de rug en wist in de 30e minuut uit een prima aanval de aansluiter 2-1 binnen te tikken. Daarna namen zij het initiatief en met vooral technisch goed voetbal werd ESTO onder druk gezet. De 2-1 stand bleef tot de rust op het soms haperende scorebord staan en de aanhang van de thuisploeg vreesde toch voor een nederlaag of een gelijkspel.

ONA speelde echter na de rust het zelfde spelletje als daarvoor en ESTO wist met veel inzet een gelijkmaker te voorkomen. In een ongelukkig moment kreeg tien minuten na rust een ONA speler de bal tegen het hoofd. Hij ging knock-out. Na enkele minuten verzorging  krabbelde hij weer wankelend overeind en hervatte het spel. Later in de wedstrijd bleek dit gevolgen te hebben. In de 70e minuut maakte de verdediging van ONA een fout bij de middenlijn en de bal rolde door op hun eigen helft. De messcherpe uitstekend spelende spits Jesper den Besten pikt het buitenkansje op en stoomde richting de Goudse doelman. Vervolgens schoof hij het leer in de voeten van Wouter-Jan Bos die het lege doel  benutte voor de 3-1. Een getergd ONA ging toch opnieuw op zoek naar een aansluitingstreffer. Gevaarlijk werden ze echter niet anders dan in een charge tegen een ESTO-speler met als gevolg een rode kaart en nog 10 spelers in het Goudse team. Kort daarna zakte een ONA speler door de benen en bleef verontrustend liggen. Het spel werd onmiddellijk stilgelegd. Het bleek dezelfde speler die eerder de bal tegen het hoofd had gekregen, gelukkig kon hij lopend het veld verlaten. ONA was begrijpelijk aangeslagen.

Invaller Kevin Duthler leverde in de 86e minuut een precisie-pass richting Wouter-Jan Bos die de bal direct op de slof nam voor de 4-1. In de 89e minuut drukte Kevin nummer vijf voor ESTO in de touwen. Op klokslag negentig minuten blies de scheidsrechter de wedstrijd af waardoor het ONA-team zich snel op de hoogte kon stellen van de problemen bij hun geblesseerd  medespeler.

Volgende week speelt ESTO een uitwedstrijd in Den Haag tegen Laakkwartier, aanvang 14.00 uur.