Geen revanche voor Rohda’76 in derby

 Rohda’76 was erop gebrand de uitnederlaag tegen Bodegraven in eigen huis recht te zetten. Dat lukte maar ten dele: 2-2. In aanloop naar de dorpsstrijd had Rohda-aanvoerder Mitchell van Waveren al laten optekenen dat hij en zijn teamgenoten aasden op revanche voor het 2-1 verlies in januari aan de andere kant van de Goudseweg. Die intenties zetten de blauwwitten direct kracht bij. Bij de eerste de beste aanval had Esli Westmaas de 1-0 op de schoen, maar zijn schot belandde op de reclameborden naast het doel. De openingstreffer viel aan de andere kant. Slordig balverlies in de Rohda-defensie leidde de 0-1 in. Sam Bottenberg ging onreglementair neer binnen de beruchte lijnen en Youri Voordouw benutte de toegekende pingel onberispelijk.




Net na de rust was de stand in evenwicht. Roy Snijder veroverde de bal en zette Van Waveren aan het werk. Die had de hoek voor het uitzoeken: 1-1. De gelijkmaker leek de ommekeer in de wedstrijd, maar Bodegraven bleef dreigend in de counter. Bij een van de aanvallen werd Hulters tegen de graszoden gelopen. Vanaf elf meter  liet Voordouw keeper Tim van Jaarsveld voor de tweede keer van de middag kansloos: 1-2. Uiteindelijk stapten de twee ploegen met ieder een punt op zak van het veld. Bodegraven-goalie torpedeerde Jeroen Schouten binnen de zestien: strafschop. Van Waveren pakte dat cadeautje vakkundig uit: 2-2.

Zaterdag 30 maart speelt Rohda’76 weer een derby. Dan staat de uitbeurt tegen De Rijnstreek uit Nieuwerbrug op het programma.

Door: Ad van den Herik
Foto’s: Rohda’76

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank