Het geluk is niet aan de zijde van VSTS dames 1

Zaterdag 3 februari speelden de dames van VSTS uit tegen US dames 2. Met de top 500 van het foute uur die uit de radio knalde, zat de stemming er al goed in om er een mooie wedstrijd van te maken.

In de basis startten Yvonne Vink en Donna Sluijs op de passer-loop. Jacky de Graaf en Carolien Verleun op het midden met Anita Rutzcyñska als libero. Dana de Jong als speelsters en Karin Klein op de diagonaal. De dames startten goed en hadden al snel een voorsprong van 2 punten te pakken. Deze konden ze behouden zo tot de 19 punten. Daarna ging het om en om met de voorsprong en trok uiteindelijk US dames 2 aan het langste eind, 23-25.

De tweede set roken de dames hun kansen. Ze startten weer scherp met wat voorsprong. De pass lag goed. Dana de Jong kon haar aanvalsters goed vinden en die wisten hun punten goed te maken. Tot 20-20 kon het nog alle kanten opgaan. Maar door een goede service van US kregen de dames hun pass niet goed onder controle en konden we geen aanvalsdruk meer leveren, 20-25.

De derde set was er een om snel te vergeten. De overtuiging ontbrak bij de Bodegraafse dames en er werden een hoop onnodige fouten gemaakt. Judtih Terpstra kwam nog binnen de lijnen, maar ook zij kon er niks meer aan veranderen,12-25.

In de vierde set was de overtuiging er weer en was het beeld van de eerste 2 sets weer zichtbaar. De pass lag goed, Anita Rutzcyñska haalde de doortikballen van de spelverdeler van de grond en de aanvallers maakten het af. Maar ook in deze set was het geluk niet aan onze kant. Een service bal van US die net over het net valt en een aanvalsbal die over het net rolt en ook net invalt. Hiermee was het verschil gemaakt en verloren de Bodegraafse dames ook deze set, 23-25.

De dames zijn er zuur van dat het geluk niet aan hun zijde was en ze geen set hebben kunnen pakken. Maandag wordt er weer hard getraind om zaterdag 10 februari te kunnen knallen tegen Zaanstad dames 2.