Gemeentelijke derby prooi voor RVC’33

Voor de derde opeenvolgende wedstrijd moest ESTO de eer en punten aan de tegenstander laten. Dit keer kaapte het bezoekende RVC’33 de volle winst weg: 1-2.

Na de 2-1 overwinning van ESTO op GDA bij de competitie-ouverture, volgden nederlagen bij de huidige koploper HVV (2-0) en ROAC (3-0). In de derby met RVC’33 leek ESTO op voorhand niet kansloos. De nog puntloze Reeuwijkers – een afgelaste wedstrijd tegen KDO en verliesbeurten tegen HVV en DOSR – hebben immers te maken met een flinke lijst van geschorste en geblesseerde spelers. Toch was er op de Kievitsheuvel nauwelijks sprake van enig krachtsverschil. De eerste de beste kans was voor de thuisclub. Thierry de Jong ging in het zestienmetergebied in de fout. Strafschop. De anders zo koelbloedige Wouter-Jan Bos zag zijn inzet gekeerd door Stefan van der Meer. De openingstreffer viel aan de andere kant van het veld. Na een prachtige solo van Daan Zantinge mocht de mee opgekomen Bjorn Verbeij het cadeautje uitpakken: 0-1.

Vijf minuten later was de stand alweer in evenwicht. Tim van de Lagemaat zag tot zijn eigen verbazing dat niemand zijn vrije trap aanraakte waarna de bal in de verste hoek verdween: 1-1. Nog in dezelfde minuut mocht Van de Lagemaat aanleggen voor weer een vrije trap op nagenoeg dezelfde plaats. Nu rammelde Van der Meer de bal uit de doelmond.

Na de thee hadden de Reeuwijkers een licht overwicht en kregen ook de beste kansen. Met ruim een uur op de klok stond Ralph Tol op de goede plek om het voorbereidende werk van Romano Giorgini een passend vervolg te geven: 1-2. In de slotfase was de thuisclub nog dicht bij de gelijkmaker, maar Van der Meer wist met drie katachtige reddingen zijn doel verder schoon te houden.