Gigantische monsterscore Dames 1 waterpolo

Voor de Bodegraafse waterpolodames stond er zaterdag een interessant duel op het programma. In de landelijke Eerste Klasse speelde de nummer vier van de competitie thuis tegen OZ&PC uit Oldenzaal dat een treetje lager op de ranglijst staat. De Kuil maakte zich op voor een spannend duel. Alleen spannend werd het nooit, vermakelijk zeker wel. Een ontketend BZ&PC liet de teller stoppen bij 28. Het arme OZ&PC scoorde slechts drie maal. 




Na het zure verlies van vorige week in IJmuiden, maakte de thuisploeg een gedreven indruk. Binnen no time stond het 3-0. OZ&PC kwam sterk terug tot 3-2, maar in de resterende 45 seconden van het eerste kwart gooide BZ er nog twee in, waarvan de laatste in de zoemer over een afstand van 20(!) meter. Vervolgens trok BZ de gashendel helemaal open en liep met flitsend spel via 12-2 uit naar 20-2 eind derde periode. OZ&PC vond pas na de 21-2 weer een keer het net. Bij BZ&PC, waar deze week bekend werd dat derdejaarstrainer Ton Kloosterman er na dit seizoen mee ophoudt, viel geen moment concentratieverlies te bespeuren. Alle veldspeelsters wisten te scoren en een zeldzame 28-3 werd de eindstand.

“Wow, wat een wedstrijd,” klonk een euforische Kloosterman. “Alles paste vandaag en ons plan kwam precies zo uit als we vooraf hadden bedacht. Het maakte me trots om te zien hoe iedereen als team samen speelde. We hebben de hele wedstrijd onze concentratie vastgehouden en zijn door blijven gaan. Ik heb genoten van alle onderscheppingen, assists en doelpunten. Heerlijk om op deze manier een keer te winnen. Nu is het taak om deze teamspirit vast te houden bij wedstrijden met meer weerstand.”

Zo’n wedstrijd is zaterdag al. Dan komt koploper Den Haag naar De Kuil. Alle support is meer dan welkom. Het eerste fluitsignaal klinkt om 18:15 uur.  

Zaterdag 16 februari
BZ&PC Dames 1 – OZ&PC 28-3
Periodestanden: 5-2, 7-0, 8-0, 8-1
Doelpuntenmakers BZ&PC: Lisa Stolwijk 5 (foto boven), Kaylee Schellingerhout 5, Maaike Broersma 4, Jennifer den Besten 3, Suzan Kaynar 3, Kim de Vor 2, Marjolein Russchenberg 2, Niki Hukker 2, Lotte Huisman, Nicole van Jaarsveld.
Saves keepster Noah Boswinkel 5

Foto: Erwin Korevaar

Ingezonden bericht

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank