Handhaving in eerste klasse na krappe overwinning dames 1

Zaterdagavond laat speelde dames 1 van BZ&PC thuis in de Kuil tegen VZV Njord uit Veldhoven. De teams kwamen dit seizoen tweemaal eerder tegen elkaar uit. Beide keren wist BZ&PC nipt te winnen. De al gedegradeerde dames uit Veldhoven bleken echter niet van plan zich gemakkelijk gewonnen te geven, waardoor de wedstrijd spannend bleef tot het laatste fluitsignaal.




Direct na aanvang nam VZV Njord de leiding door twee manmeersituaties te benutten. Voor BZ&PC wist alleen Maaike Broersma eenmaal het doel te vinden waardoor de eerste periode werd afgesloten met een 1-2 achterstand. In de tweede periode kwamen de Bodegraafse dames eindelijk op stoom. Verschillende goed uitgespeelde breaks en midvooracties werden omgezet tot doelpunten, met een 8-4 voorsprong halverwege de wedstrijd tot resultaat.

Het leek toen slechts een kwestie van uitspelen, maar het vervolg van de wedstrijd hield de supporters op het puntje van hun stoel. Door het statische aanvalsspel van BZ&PC en een aantal gelukkig goals van de uitploeg stond het binnen enkele minuten plotseling 7-8. In het begin van de vierde periode kwam VZV Njord zelfs langszij. Gelukkig bleven de dames uit Bodegraven rustig, en twee minuten voor tijd maakte Jennifer den Besten uit een manmeer het winnende doelpunt. Eindstand 9-8 voor BZ&PC.

Coach Ton Kloosterman reflecteert: “Halverwege stonden we comfortabel voor. Daarna leek het alsof we dachten dat de overwinning al binnen was, en lieten we Njord terugkomen in de wedstrijd. Maar we hebben controle over de wedstrijd gehouden en met winst afgesloten. Na afloop kregen we het bericht dat onze concurrenten punten hebben laten liggen, waardoor we volgend seizoen zeker zijn van nog een jaar polo in de eerste klasse. Die prestatie maakt me een trotse coach. Na het kampioenschap vorig jaar hebben we ons als promovendus in de eerste klasse knap weten te handhaven. Gelukkig hebben we nog twee wedstrijden om daarvan te genieten.”

In die laatste wedstrijden kan BZ&PC, nu vijfde op de ranglijst, nog omhoog kijken. Het verschil met de nummer twee (volgende tegenstander VZV uit IJmuiden) is slechts vier punten. De wedstrijd wordt gespeeld op 7 april om 18:15 uur, uit in IJmuiden.

Zaterdag 24 maart

BZ&PC – VZV Njord: 9-8

Periodestanden: 1-2, 8-4, 8-7, 9-8

Doelpunten BZ&PC: Maaike Broersma 2 (foto boven), Suzan Kaynar 2, Marjolein Russchenberg 2, Jennifer den Besten 1, Lotte Huisman 1, Kim de Vor 1

Saves keepster Patricia den Heijer: 8

Foto: OttenZien Fotografie/ Olaf Otten

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank