Heren overklassen JAWS en gaan alleen aan kop

Afgelopen zondag speelden de waterpoloheren van BZ&PC een op papier zeer belangrijke wedstrijd. Onder de rook van de klassieker een paar kilometer verderop, liet BZ&PC aan de toen nog gedeeld koploper JAWS zien wie de favoriet is en zette met een 7-16 overwinning een eerste grote stap.
Hoewel het duel stroef op gang kwam, trok Luca Groenendijk de wedstrijd open. Aan het begin van de tweede periode noteerde de Bodegravers al een 1-6 voorsprong op het bord. Het verschil van minimaal vijf doelpunten bleef de gehele wedstrijd staan, mede dankzij een aantal strakke assists van Rob Peek.

Waar BZ&PC nog wel eens moeite heeft met de uitwedstrijden, liet het vandaag zien ook deze wedstrijden met duidelijke cijfers te kunnen winnen. Doordat de ploeg van de medekoploper won én de concurrentie opnieuw punten liet liggen, gaat BZ&PC met een ruime voorsprong aan kop.

Herman van Tongerloo (Coach) keek positief terug, maar vooral met de blik vooruit: ”We spelen nu zes belangrijke wedstrijden en in de eerste hebben we goed gespeeld en duidelijk gewonnen, maar dit zegt nog niks. Zaterdag wacht De Watervlo, daarna De Linge, De Robben, Zeeuwse Kust en een belangrijke bekerronde. Zaterdag moeten we er weer staan, zeker voor eigen publiek”.

Zaterdag speelt de ploeg om 19:15 uur thuis tegen ZPC de Watervlo, de ploeg onder leiding van oud BZ’er Remco Kamer en voormalig BZ-keeper Michel Verkade. In aanloop naar dit duel spelen de Heren dinsdag een oefenwedstrijd tegen Katwijk en wordt woensdag de bekerloting bijgewoond.

X