“Het doel was om ook de Kür te mogen rijden”

blank

Afgelopen weekend vond in Aken het “WELTFEST DES PFERDESPORTS
CHIO AACHEN” plaats. De KNHS (koninklijke nederlandse hippische sportbond) had diverse teams afgevaardigd, waaronder een team voor ruiters t/m 25 jaar die hun paard uitbrengen op het hoogste niveau. Wegens een afmelding werd Geert Hofland (Bodegraven) met zijn paard Oswin aangewezen om de vrijgekomen plek in te vullen. 
Het team, verder bestaande uit Jeanine Nieuwenhuis (Serooskerke) met TC Athene en Maxime van der Vlist (Baarle-Nassau) met Bailey,  behaalde in de landenwedstrijd op woensdag de bronzen plak.
 
Op vrijdag werd de Grand Prix U25 proef verreden, Geert Hofland behaalde hier met een score van 69.769 een hele mooie 7e plaats. Aan het gestelde doel om bij de beste 12 te rijden om aan de kür op muziek op zaterdag te mogen deelnemen werd dus ruimschoots voldaan.

blank


Met een heel vriendelijk ogende en technisch zeer correcte uitgevoerde oefeningen kwam Geert vervolgens tijdens de kür op muziek op ruim 70% en een zeer mooie 10e plaats terecht.

Op zondag was aan het eind van het zeer volle programma in Aken het traditionele “Abschied der Nationen”, hierbij worden alle ruiters van de 28 verschillende nationaliteiten door het nog massaal aanwezige publiek (40.000) uitgewuifd tot het volgende jaar.

Ingezonden bericht

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank