KUIL-CUP zorgde voor warm ontvangst

Afgelopen zaterdag vond de tweede editie van de KUIL-CUP plaats, een waterpolotoernooi voor jeugd tot en met 17 jaar. Na een succesvolle eerste editie besloot BZ&PC Bodegraven ook dit jaar weer haar deuren te openen. De ontvangst was dan ook behoorlijk warm, de temperatuur bereikte +30 graden.




 

Met in totaal 5 velden, 65 teams, 180 wedstrijden, 600 kinderen en ruim 300 bezoekers, kan de organisatie terugkijken op een zeer geslaagde tweede editie. De KUIL-CUP begint in Nederland een begrip te worden, iets waar BZ&PC ook naar toewerkt. ‘’Jarenlang organiseerden we bij BZ&PC al kleine jeugdtoernooitjes, we merkten dat hier gigantisch veel animo voor was/is. Daarop besloten we het groter aan te pakken en proberen we ieder jaar een stapje te groeien. Dat lukt tot nu toe met 24 teams meer dan vorig jaar, bereiken we bijna onze maximale capaciteit’’ aldus Rogier van Veen (organisator)

 

Omdat het toernooi groeit is er voor de jeugd soms meer wachttijd, omdat te veraangenamen was er een speciaal luchtkussenpark ingericht. Daar ondanks de hitte nog genoeg gebruik van werd gemaakt. Een speciaal hitteplan had de organisatie niet, het zwembad bood voldoende verkoeling evenals het gratis water en limonade.

 

Of er volgend jaar nog een editie komt? De organisatie hoopt van wel: ‘’Het zou fantastisch zijn om hier nog een aantal jaren te groeien. Of dit lukt is een tweede, we zijn afhankelijk van de goedkeuring van de SBAB (Zwembadstichting) en de plannen met het nieuwe zwembad/buitenbad. Dan hebben we het nog niet eens over de inwoners in Bodegraven, want daar maakt één dagje beperkte ruimte om te zwemmen ook nogal wat los. Maar als al die factoren de goede kant op staan, hebben we een mooie traditie in handen’’ besluit Rogier van Veen.

Foto: Erwin Korevaar

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

Geef een reactie