‘Lia deed mee’ met VSTS Dames 1

Zaterdag 13 april speelde VSTS dames 1 de laatste competitiewedstrijd tegen Punch dames 1.  Deze wedstrijd was er een senior van de maand: Lia Broekhuizen. Zij zal dit jaar VSTS verlaten als spelend lid en daarom werd ze in het zonnetje gezet.

De eerste set begonnen: Naila Sabovic, Judith Terpstra, Merel Florie, Mirjam van der Kruk, Karin van Rijn, Krystel Termorshuizen en Olivia van Wijngaarden. De dames uit Bodegraven begonnen heel sterk. Karin van Rijn maakte een lange service-serie en zette de dames van Punch onder druk. Punch had geen antwoord op de ballen die VSTS het net over bracht en zo kwam VSTS op een voorsprong van 15-01. Helaas hield VSTS deze voorsprong niet vol. De dames uit Bodegraven lieten Punch terugkomen, maar toch wonnen ze overtuigend met 25-14.

De tweede set liet een heel ander beeld zien. In deze set had Punch de overhand. VSTS maakte veel fouten en liet zich onder druk zetten door de service van de tegenstander. De set ging gelijk op, maar eindigde in het voordeel van Punch. VSTS verloor met 21-25.

In de derde set herpakte de dames uit Bodegraven zich. De passing lag beter dan in set twee en daardoor kon het spel ook beter verdeeld worden. Krystel Termorshuizen scoorde veel aan het net en verdedigend wist VSTS veel ballen in het spel te houden. Punch wist VSTS bij te blijven in de stand, dus het ging gelijk op. Aan het eind scoorde VSTS de meeste punten. De dames uit Bodegraven wonnen met 25-20.

De vierde set zag er in het begin hetzelfde uit als set 3. De stand ging gelijk op, maar aan het eind van de set keek VSTS dames 1 tegen een achterstand aan. De dames uit Bodegraven verloren met 19-25.

Er moest dus een vijfde set gespeeld worden. De dames uit Bodegraven begonnen weer sterk en ze pakten een grote voorsprong. Ook in deze set kwam Punch nog terug met een service-serie, maar VSTS bleef druk zetten. De dames uit Bodegraven wonnen met 15-10.

Een 3-2 winst voor Bodegraven was een mooie afsluiter van de competitie. De dames uit Bodegraven willen hun coach Dave Hageraats bedanken voor een mooi seizoen!