Najaarstriathlon Bodegraven

Afgelopen zaterdag 26 augustus organiseerde Triathlon Team Bodegraven voor de 29e keer de Najaarstriathlon in Bodegraven. Ruim 240 atleten, waaronder veel TTB-ers, gingen van start op één van de drie afstanden.




Als eerste startte 18 kinderen op de 1/16e afstand. 250 meter zwemmen in zwembad De Kuil, 10 km fietsen over de Noordzijde richting Nieuwerbrug en 2,5 km hardlopen op de Burg. Kremerweg. Sven van der Lans won deze afstand in 0:37:26. De Bodegraafse Liv van der Kraan kwam als eerste meisje over de finish in 0:40:57.

De 1/8e triathlon werd met een sterk deelnemersveld gewonnen door Lennart Kleinjans uit Woerden in 0:59:00. Beste dame was Ingrid Eelkema. Andy Koolmees was met een vierde plaats het sterkste TTB lid. Bij de dames behaalde het Bodegraafse TTB lid Nadine Naaijkens een verdienstelijke derde plaats.

De kwart afstand werd gewonnen door Bart Witzier uit Gouda in 1:58:02. TTB-er Ron Noordergraaf uit Bodegraven kwam weliswaar als eerste uit het water, maar eindigde uiteindelijk op een derde plaats. Bij de dames werd deze afstand gewonnen door Annemiek Willemze uit Leiderdorp in 2:22:45.

Door het mooie weer en de inzet van de vele vrijwilligers kan de organisatie terug kijken op een geslaagd evenement.

   
Foto’s: Esther Noordergraaf

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank