Najaarstriathlon-0441-2

Nieuwe locatie Najaarstriathlon een succes

Zondag 7 oktober organiseerde Triathlon Team Bodegraven (TTB) de Najaarstriathlon van Bodegraven voor de 33e keer.
Het evenement zou aanvankelijk 8 september worden gehouden, maar door de langdurige droogte en daardoor afwijkende water omstandigheden in de Oude Rijn was de wedstrijd verplaatst.
De nieuwe locatie met een finish op Fort Wierickerschans en zwemmen in de Oude Rijn leverde veel positieve reacties op vanwege de bijzondere en mooie locatie. Er was een ponton in de Oude Rijn gelegd, zodat de deelnemers en toeschouwers gemakkelijk naar het fiets en loopparcours op de N458 konden.
Maar liefst 270 atleten hadden zich ingeschreven. Hoewel de watertemperatuur met 16 graden fris was, waren de weersomstandigheden verder gunstig. Wethouder Dirk-Jan Knol gaf bij alle afstanden het startschot.

Spectaculaire locatie Najaarstriathlon gezien vanuit de lucht

Robin Schols en Jonne Boot winnen bij de kinderen, Team Schilpad snelste trio
Als eerste gingen de kinderen en trio’s van start. De kinderen legden een 1/16 triathlon af met 250 mtr zwemmen, 10 km fietsen en 3,4 km lopen. Bij de jongens werd deze afstand gewonnen door Robin Schols die met een snelle zwemtijd direct aan kop ging en deze plek niet meer afstond. Thijs van Schie en Siwar Kool bezetten de tweede en derde plek.
Bij de meisjes werd TTB lid Jonne Boot eerste. Zij kwam met 8 seconden verschil als eerste dame het water uit, maar wist vooral tijdens het lopen een gat te slaan. Jada den Butter werd tweede, Pien Klaasen Bos derde.
De Trio’s gingen voor de kwart afstand (1 km zwemmen, 40 km fietsen en 10 km lopen), waarbij de drie deelnemers allen één onderdeel doen. Met een record aantal van 17 trio’s was dit onderdeel goed bezet. Kaasbedrijf Vergeer Holland stond met maar liefst 6 teams aan de start.
Dit onderdeel werd gewonnen door Team Schildpad dat op alle drie de onderdelen sterk bezet was.
Trio Neutjes en Vergeer Holland4 bezetten respectievelijk de tweede en derde plek.


Finish Trio Team Vermeulen 2 op het Fort

Veel inschrijvingen voor de 1/8e
De achtste afstand met maar liefst 140 inschrijvingen werd bij de heren gewonnen door Lennart Kleinjans uit Woerden met minder dan een minuut voorsprong op Pascal Valentijn, gevolgd door TTB lid Ferdinand Oldeman. Bij de dames was het eveneens een Woerdens feestje met Mandy Verbakel op de eerste plek. Liane van Egmond en TTB lid Jolien de Klein werden op deze afstand tweede en derde.

Kwart afstand gewonnen door toppers Erik-Simon Strijk en Eva Cornelisse
De wedstrijd over de kwartafstand werd bij de heren gedomineerd door Erik-Simon Strijk. Erik-Simon behoort tot de nationale top en wist op alle drie de onderdelen een snelle tijd neer te zetten. Melvin Welsink en Richard Advocaat maakte hier het podium compleet. TTB lid Jan Boot werd verdienstelijk vijfde in dit sterke deelnemersveld.
Bij de dames won Eredivisie atlete Eva Cornelisse dankzij een zeer sterk zwem- en looponderdeel met bijna 20 minuten afstand van de nummer twee, Susan Hijman. Brenda Wassenburg werd derde.


Erik-Simon Strijk op volle snelheid

Afwezige Sven Strijk startte in Barcelona
TTB clubkampioen Sven Strijk (tevens broer van Erik-Simon) stond niet aan de start van de Najaarstriathlon. Hij voltooide in Barcelona zijn eerste Ironman, een hele triathlon (3,8 km zwemmen, 180 km fietsen en 42 km lopen) in een tijd van 9:37:03. Hij werd hiermee 36e bij de atleten met een pro-licentie.


Finish locatie op Fort Wierickerschans

Luchtfoto: Matthijs Timmer/ Improfilm, overige foto’s: Esther NoordergraafX