Nieuwerkerk en RVC delen punten

Na de ongelukkige nederlaag van R.V.C. ’33 tegen Poortugaal van vorige week was RVC haastig op zoek naar punten. De resultaten vallen de laatste weken wat tegen, terwijl de Reeuwijkers qua spel weinig onderdoen voor hun tegenstander. Tegenstander Nieuwerkerk doet het, kijkend naar de stand, iets beter. Zij hadden voorafgaand aan de wedstrijd zeven punten meer binnen gesleept.




Snel in de wedstrijd was het voor RVC duidelijk dat Nieuwerkerk hele handige spelers had. RVC probeerde deze spelers af te schermen, maar door de vele positiewisselingen kwam dat niet goed uit de verf. Toch kwamen de gasten langzaam maar zeker beter in de wedstrijd om zelfs sporadisch wat uitvallen te creëren. Zoals wel vaker dit seizoen, waarbij RVC niet hoeft onder te doen voor zijn tegenstander, kwam het wel op achterstand. Een aanval van Nieuwerkerk over de rechterflank kon niet worden tegengehouden en de lage voorzet die volgde werd handig ingetikt door de sterke Nieuwerkerk spits. Het bracht RVC niet van de wijs. Even later was er namelijk wel de gelijkmaker. Een cornerbal kon bij de tweede paal door Zanzibar Booy terug gekopt worden, waarna Bjorn Verbeij alleen zijn hoofd er nog even tegenaan hoefde te zetten om de bal over de lijn te brengen. Beide ploegen begonnen weer overnieuw, maar toch kwam de thuisploeg nog voor rust opnieuw op een voorsprong. Wederom een doorbraak over de rechterkant die niet gestopt kon worden en waarna doelman Frank van Leeuwen, spelend i.v.m. een langdurige blessure van Stefan van der Meer, niet meer kon keren.

Het doel voor de tweede helft werd daarmee voor RVC wel heel simpel: vol in de achtervolging. Het ging de gasten prima af en ondanks dat de wedstrijd harder en feller gespeeld ging worden bleef RVC het hoofd koel houden. De Reeuwijkers kregen wat kansjes, maar het was na een uur spelen pas raak. Een vrije trap van Wouter Sluijs werd heel mooi binnengekopt door Rens Mathot. Kansen na de 2-2 kwamen voor beide ploegen. De thuisploeg creëerde dit vaak via een van de vele corners die zij kregen en RVC’er Mees Booy was in de slotfase voor RVC het dichtst bij alsnog de driepunter. Hij wist alleen de bal niet goed mee te nemen richting de doelman, waardoor het gelijke spel in stand bleef.

Foto’s door Letty Blanken: https://myalbum.com/album/4MEb91Qe47Iv

 

 

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank