Nipte nederlaag DVC

In een zinderende wedstrijd vol spanning hebben de volleybalsters van DVC Driebruggen hun tweede competitieronde nipt verloren. Vooral de tweede set van de uitwedstrijd tegen Protos kende een bloedstollend verloop.
Dat beide teams elkaar niet veel ontliepen, werd al snel duidelijk. Gesteund door een luidruchtig publiek wisten de Utrechtse studenten de eerste set met het kleinst mogelijke verschil (25-23) naar zich toe te trekken. In de tweede set, die dik een half uur duurde, stonden twee gelijkwaardige teams tegenover elkaar. Setpunten gingen over en weer. Uiteindelijk wisten de Utrechtse studenten bij een stand van 32-30 de set naar zich toe te trekken. Daarmee leek het vuur geblust bij DVC. De derde set eindigde dan ook in een reguliere winst voor de thuisploeg. Maar in de vierde en laatste set kwamen de volleybalsters uit Driebruggen sterk terug. Met snel aanvalsspel ontregelden zij de Utrechtse verdediging (19-25).

Behalve het vertoonde spel was ook de snelle terugkeer van Kelly de Jong in de basisformatie gunstig voor DVC. Wonderbaarlijk snel is de middenaanvalster hersteld van een liesbreukoperatie, ook al moet ze misschien de eerste trainingen nog missen.
Na afloop van de wedstrijd was trainer Leen Dekker positief gestemd. “Dit geeft vertrouwen voor de toekomst. We gaan heel wat punten pakken. Om te beginnen komend weekend als we naar Beverwijk moeten.”