Opnieuw winst in laatste wedstrijd 2018 voor Vriendenschaar

De laatste wedstrijd van het jaar werd gespeeld tegen concurrent Tiel ’72, een ploeg die net als Vriendenschaar 1 het volledige puntenaantal wist te behalen uit de eerdere wedstrijden. Beide ploegen wilden winnen, iets dat van begin af aan erg duidelijk werd. Er werd dusdanig goed gesloten in beide verdedigingen, dat er de eerste tien minuten geen goal viel.

Na de eerste treffer van de thuisspelende ploeg begon het voor beide teams aanvallend beter te lopen. Een groot gat werd er echter tot de rust niet geslagen: van 1-1 kwam het op een 2-2 tot een stand van 6-7 bij rust, met een kleine voorsprong voor de ploeg van De Knikker Keukens. In de rust werd het plan besproken meer beweeglijk te gaan spelen, met een vliegende rebound. Dit werd goed uitgevoerd door de Bodegravers, met resultaat: in de tweede helft werd na opnieuw een gelijke stand (9-9) een gat geslagen tot zelfs een 10-15 voorsprong. Tiel wist nog terug te komen tot een stand van 12-15, maar na de 12-16 was het tij gebroken en wist Vriendenschaar dat er opnieuw punten mee naar huis zouden worden genomen. De eindstand kwam op een 13-17, waar opnieuw vrijwel alle spelers direct hun bijdrage wisten te leveren: zeven van de acht spelers van Vriendenschaar 1 scoorden, waarin de sterk spelende Lars Boot een mooi aandeel had.

Maar deze winst werd ook mogelijk doordat er tot in de laatste minuut zeer scherp verdedigd werd door het gehele team. Het resultaat mag er zijn: met acht punten kan de ploeg van Ronald Kersseboom zeer tevreden de feestdagen in, om in 2019 ijzersterk weer terug te komen.