Penalty rijke wedstrijd in Reeuwijk

De door blessures geplaagde RVC selectie lijkt er week na week beter voor te staan. De selectie wordt sterker en nu moet daar het vervolg in de vorm van punten mee behaald worden.

De Reeuwijkers speelde een thuiswedstrijd tegen Teylingen. Het was zo’n 3 jaar geleden dat er een aantal mooie wedstrijden tegen deze tegenstander gespeeld werden, in de nacompetitie. Het kwartje viel toen vooral de kant van RVC op, maar het waren alles behalve makkelijke wedstrijden.

Tegenstander Teylingen startte goed aan de wedstrijd. Het plan van RVC werd daardoor wat in de war geschopt en zij kwamen niet aan voetballen toe in het eerste kwartier.

Teylingen werd het gevaarlijkst door een aantal vrije trappen die RVC weg moest geven om de aanvallers te stoppen. Het was dan ook wachten op de openingstreffer, die op verrassende wijze uit een strafschop kwam. Een duw in de rug van een Teylingen speler die net wilde koppen was voor de scheidsrechter voldoende om de bal op de stip te leggen.

Teylingen faalde niet en kwam verdiende op een 0-1 voorsprong. RVC leek voor de goal geen aanspraak op een gelijkmaker te kunnen maken, maar de mentaliteit en het spel veranderde en al snel kwam RVC ook steeds meer op de helft van de gasten. Een van de eerste kansen werd gestopt door aan de noodrem te trekken, waardoor ook hier de bal op de stip ging. Robin Stolwijk zorgde hiermee voor de 1-1.

Een paar minuten later wist de thuisploeg hetzelfde kunstje uit te halen en opnieuw ging Teylingen in het zestien meter gebied de fout in, strafschop. Stolwijk tekenende hierdoor ook voor de 2-1. Als het werkt dan werkt het moet RVC gedacht hebben, aangezien zij ook een derde penalty kregen.

Ook kreeg de Teylingen verdediger hierbij zijn tweede gele kaart en moesten zij dus ook met tien man verder. Dit keer wist de doelman redding te brengen op het schot van Robin Stolwijk, maar RVC bleef de rest van de eerste helft de overhand houden.

Het leek een simpele klus, de voorsprong in de tweede helft uitbouwen zodat er veilig naar het eindsignaal gespeeld kon worden. Het werd wat lastiger, aangezien RVC de vele kansen niet wist te verzilveren. Het bleef te lang 2-1 en Teylingen wist op de counter toch steeds voor wat onrust te zorgen.

Toch trok RVC aan het langste eind. Invaller Frank Stolwijk ronde een mooie actie af met een schot dat niet gestopt kon worden, waardoor RVC de bevrijdende 3-1 binnen had. Doelman Stefan van der Meer moest daarna nog wel 2 katachtige reddingen verrichten om Teylingen niet terug te laten komen in de wedstrijd en hij werd op basis daarvan dan ook terecht gekozen als man van de wedstrijd. De belangrijke drie punten bleven deze keer in Reeuwijk.