Pijnlijk 3-1 verlies van ESTO

Om de onderste groep in de ranglijst te verlaten is een overwinning, of desnoods een puntendeling, tegen de ploeg die net boven je staat belangrijk. Dat was Altior en zij pakten de volle winst en drukte ESTO daarmee naar de onderste laag en zichzelf in de middenmoot. De weersomstandigheden waren beroerd, daar hadden beide ploegen last van en de wedstrijd werd daardoor gedomineerd. Een beetje geluk is dan nodig om het eerste doelpunt te scoren om vervolgens gebruik te maken van de omstandigheden. Dat lukte ESTO de eerste helft, tegen de harde wind in, niet. De kansen die Altior kreeg met de wind in de rug moest ESTO zo nu en dan zelfs op de doellijn tegenhouden. Dat ging goed tot enkele minuten voor de rust. Zo ging Altior toch met 1-0 voorsprong naar de thee, wel met de wetenschap dat de volgende drie kwartier lastig zou worden.

Met wind in de rug is zorgvuldig en slim opbouwen nodig, hanteren van de lange bal onbestuurbaar. Het lukte ESTO niet om goed gebruik te maken van de omstandigheden en toen in de 70e minuut uit een ongelukkige situatie een strafschop door  Altior werd verzilverd was een tactische omzetting nodig. Dat had succes want Lars Verheul mikte in de 83e minuut de aansluiter in het net. Daarna had ESTO niet de power om dit uit te bouwen tot tenminste een gelijkspel en pakte in de 90e minuut Altior definitief de overwinning met een derde doelpunt.

Volgende week speelt ESTO thuis tegen koploper TAC ’90. Met veel inzet en de steun van veel supporters is dat op voorhand zeker geen verloren wedstrijd. De wedstrijd begint om 14.00 uur.