R.V.C. ’33 terug naar tweede klasse

Het lukte de Reeuwijkers niet om hun laatste kans op behoud te verzilveren. De wedstrijd tegen CVV Zwervers ging verloren en hierdoor degradeert RVC uit de eerste klasse. Het was een jaar waarin de jonge ploeg veel leerde, het spel aanzienlijk verbeterde, maar in het eind net iets te kort kwam.

Al snel in de belangrijkste wedstrijd van het jaar kreeg RVC een tegenvaller voor de kiezen. Vaste centrale verdediger Bjorn Verbeij moest met een knieblessure van het veld gedragen worden, waarna RVC al snel in de wedstrijd naar plan b moest grijpen. De wedstrijd ging gelijk op, hoewel de beste kansen in de eerste helft voor de bezoekers waren. RVC kon niet genoeg felheid afgeven om de wedstrijd naar de hand te zetten en ook voetballend was het niet voldoende.

De tweede helft wilde RVC uit een ander vaatje gaan tappen, maar het lukte de thuisploeg niet. De kansen aan beide kanten waren op een hand te tellen, maar toch kwamen de Zwervers op voorsprong. Met een prachtige uithaal in de kruising deelde Zwervers de eerste klap uit en niet veel later ook direct de genadeklap, 0-2. RVC probeerde het daarna nog wel, waardoor het de gasten onder druk wist te zetten, maar door een opstapeling van foute keuzes kwam het niet verder dan het verzilveren van een penalty, door Wouter Sluijs. Rens Mathot was in de laatste seconden ook nog dichtbij de 2-2, maar hij kopte van dichtbij recht in de handen van de doelman. Het geluk, de felheid en het voetbal was op in Reeuwijk en met de ervaring van afgelopen jaar mogen zij het volgend jaar in de tweede klasse laten zien.