Reeuwijk Duo 1 kampioen

blank

Nog 1 punt hadden Jan de Vries en Theo van Velzen nodig om kampioen te worden in de 5e klasse dit najaar. Uitgerekend runner-up  Smash KC duo 2, waar vorige week thuis nog van werd verloren was de tegenstander. 

blank


De Vries had de kans om in de eerste partij het kampioenschap veilig te stellen. Na 6-11 en 12-14 voor Reeuwijk kreeg De Vries toch last van zenuwen. Met de zege in zicht verloor prompt de 3e game. Daarna herpakte hij zich in de 4e game en won deze magistraal met 7-11.

Het kampioenschap was daarmee een feit. Van Velzen had het daarna lastig in zijn 1e wedstrijd en kon geen vuist maken. Ook de dubbel ging vervolgens verloren (de eerste verloren dubbel dit seizoen!) waardoor de glans van de avond dreigde te verdwijnen. Toen Van Velzen in zijn volgende partij met 2-0 achter kwam en in de 3e game met 10-7 onderuit dreigde te gaan, gaf niemand nog een stuiver voor de avond.

Maar dat was buiten Van Velzen om gerekend. Op de hem bekende wijze hield hij de bal op de tafel en vocht zich langzaam terug in de game. De matchpoints werden weggepoetst en hij sleepte uiteindelijk de partij in 5 zware games binnen.

Dat De Vries daarna ook zijn partij nog winnend wist af te sluiten, maakt dat het een kampioenschap met een gouden randje is geworden.

team                   gespeeld                          punten

Reeuwijk 1                       10                        36

Smash KC 2                      10                        31

Trefpunt 5                        8                          23

Kwiek 3                             10                        23

Twenty-one Up 7            9                          17

Dordrecht 12                   9                          10

Beeld en tekst: Paul Lenssinck

 
 
 
 
 
 
 

 

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank