Rohda’76 doorbreekt negatieve spiraal

Na een reeks wedstrijden met mindere resultaten bleef Rohda’76 dit keer aan de goede kant van de score. De mannen van Arjen Linstra wonnen thuis verdiend met 1-0 van Stolwijk.

,,Natuurlijk ben ik opgelucht,’’ bekende coach Arjen Linstra na afloop van de krappe zege. ,,Voor de rust hadden we 70 procent balbezit en vijf of zes kansen. In de tweede helft gaven we bijna niks weg, maar ik moet toegeven dat we toen zelf ook weinig kansen meer creëerden.’’

De beslissende treffer viel na een half uur spelen. Een veldspeler van Stolwijk toonde zich net voor de lijn een volleerd keeper door de bal met de hand uit het doel te tikken: strafschop. En dat soort buitenkansjes kun je aanvoerder Mitchell van Waveren wel toevertrouwen: 1-0.

In de tweede helft zakte het spelniveau, maar kon Rohda’76 de zege tamelijk eenvoudig over de streep trekken.

Komende zaterdag 1 april gaat Rohda’76 op bezoek bij VEP. Bij winst nemen de blauwhemden de vierde plaats over van de Woerdenaren. Een plek die aan het einde van de competitie mogelijk een ticket oplevert voor de nacompetitie.

Foto 1: Mitchell van Waveren schiet vanaf de stip de 1-0 binnen

Foto 2: Bojan Lazic ontdoet zich van zijn tegenstander