Rohda’76 overtuigt

In eigen huis ging Rohda’76 vanaf de eerste balwenteling vol voor de winst tegen Siveo’60. En die kwam er ook. De Bodegravers stapten met een dik verdiende 3-0 zege van het veld. 




De gasten uit Zegveld kregen geen kans om zich onder de druk van Rohda’76 vandaan te voetballen. Dat de thuisclub halverwege de wedstrijd met 2-0 aan de leiding ging, wekte dan ook geen verwondering. Wessel Sterk onderstreepte het krachtsverschil. De 18-jarige spits wist twee keer het net te vinden.

In de tweede helft eenzelfde spelbeeld. Rohda’76 drong de opponent ver terug. Dat leverde enkele kansen op. En een doelpunt. Uit een vlot lopende aanval uit het boekje legde Max Heij de bal breed op de mee opgekomen Esli Westmaas. Die wist dat buitenkansje op juiste waarde te taxeren: 3-0. Kort daarna maakte Westmaas plaats voor de 17-jarige debutant Tycho Zwaan. Ook in het resterende half uur bleven de beste kansen voor Rohda’76, maar die leverden geen treffers meer op. Door de overwinning passeerden de Bodegravers Siveo’60 op de ranglijst.

Aanstaande zaterdag gaat Rohda’76 op visite bij Moerkapelle. De uitbeurt begint om 14.30 uur.

Wessel Sterk nam twee doelpunten voor zijn rekening. Foto Kees van der Wilk.

Door: Ad van Herik

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank