Rohda’76 pakt onverwacht derde periodetitel

Een bizarre ontknoping van de competitie levert Rohda’76 een vierde plaats op, inclusief een ticket voor de nacompetitie. ,,Een leuke verrassing.’’




Vorig jaar miste Rohda’76 in de slotfase van de allerlaatste competitiewedstrijd op een haar na de nacompetitie, maar deze voetbaljaargang was het wel prijs. In de afsluitende competitiewedstrijd uit tegen SPV’81 moesten de blauwwitten zelf de volle buit meenemen en vervolgens hopen dat de naaste belagers Linschoten en VEP in de fout gingen. Dat laatste gebeurde en omdat Rohda’76 met 1-2 won, maakte het team op de ranglijst een sprongetje van de zesde naar de vierde plaats, goed voor een toegift in de vorm van deelname aan de nacompetitie.

Nopjes

Halverwege de wedstrijd leek een verlenging van het seizoen nog ver weg, want de reeds gedegradeerde Polsbroekkers namen tien minuten voor rust brutaal de leiding: 1-0.

In de tweede helft schakelde Rohda’76 een tandje bij. Dat resulteerde na een uur spelen in de gelijkmaker van Mitchell van Waveren: 1-1. Een kwartier voor het einde schoof Wessel Sterk de verlossende 1-2 binnen. Een voorsprong die niet meer in gevaar kwam. En dus was trainer Arjen Linstra na afloop in z’n nopjes. ,,Een leuke verrassing,’’ zo betitelde hij het onverwachte succes. ,,Als ik eerlijk ben vind ik ook dat wij op die vierde plaats horen.’’

Uitwedstrijd

Komende zaterdag 3 juni opent Rohda’76 het nacompetitiebal met een uitbeurt (14.30 uur) bij het Rijswijkse Te Werve, de nummer 10 van de derde klasse B. De winnaar plaatst zich voor de volgende ronde. Die moet dan nog twee keer winnen om een plek in de derde klas te veroveren. ,,Het zijn wedstrijden op zich en niets is onmogelijk. Ik hoop dat we nog twee of drie weken meedoen,’’ sluit Linstra de kans op een stunt van zijn ploeg op voorhand niet uit.

Foto-onderschrift: Rohda’76 geplaatst voor de nacompetitie. Foto Don van der Meer
Door: Ad van den Herik

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank