Rohda’76 na rust over Sportief heen

Een klein uur had Rohda’76 nodig om Sportief op de knieën te krijgen. Na een brilstand bij rust liepen de Bodegravers uiteindelijk toch nog vrij eenvoudig weg van de ploeg uit Woerdense Verlaat, 0-4. ,,Het was best een lastige wedstrijd,’’ bekende coach Boris van Es. In de eerste 45 minuten was zijn team wel de bovenliggende partij, maar kansen voor Stephan Wahl, Tim van der Werf en Roy Snijder leverden niet het gewenste resultaat op.

Na het kopje thee ging het beter. Eerst vond Mitchell van Waveren het net, 0-1. Twintig minuten voor tijd maakte invaller Esli Westmaas de bevrijdende 0-2. ,,Esli was zo gedreven. Hij maakte op dat moment echt het verschil,’’ constateerde Van Es. Daarna was het de beurt aan Van der Werf. De frêle technicus benutte eerst een strafschop en niet veel later promoveerde hij een vrije trap van Wahl tot een treffer, 0-4.

Komende zaterdag speelt Rohda’76 weer uit. Dan gaan de blauwhemden op bezoek bij Linschoten. Aanvang 15.00 uur.

Door: Ad van den Herik