RVC klaar voor nacompetitie na overwinning op Spartaan’20

De laatste wedstrijd in de eerste klasse voor RVC’33. Het wist vorige week de 2-0 voorsprong niet te behouden en is daarom genoodzaakt de nacompetitie in te gaan om überhaupt een vervolg te kunnen geven in de eerste klasse. Trainer Dennis Olman geeft de voorkeur aan die belangrijke nacompetitie waardoor aanvoerder Mari Blanken en Rens Mathot (op scherp en licht geblesseerd) op de bank bleven. 




Tegenstander Spartaan’20, ook al uit-gespeeld en in de middenmoot geëindigd leek er toch voor te gaan in de beginfase. RVC had alle moeite met tegenhouden en regelmatig wisten de snelle buitenspelers van de thuisploeg door te breken. Toch kon de Reeuwijkse verdediging steeds tegenhouden en was ook keeper Tim van der Hoek op zijn hoede. Totaal tegen de verhouding in kwamen de gasten zelfs op voorsprong. Rechtsbuiten Mees Booy zette een goede actie in, die door de Spartaan verdediger maar op een manier gestopt kon worden, waardoor de scheidsrechter de bal op de stip legde. RVC spits Wouter Sluijs verzilverde deze kans. 

RVC bleef de rest van de wedstrijd moeizaam overeind, maar moest toch ook eens vissen. Een strakke voorzet werd fraai achter het standbeen langs binnengewerkt. Spartaan kreeg ook na de 1-1 voldoende kansen, maar de afwerking was ruim onvoldoende om nog eens te scoren. De Reeuwijkers maakt handig gebruik van de gelijke stand die tegen het eind van de wedstrijd nog steeds op het bord stond, want zij wisten aan het eind van een mooie aanval opnieuw Wouter Sluijs te vinden die van dichtbij het winnende doelpunt kon binnen schieten.

Volgende week is RVC vrij, de week erna zal de nacompetitie van start gaan tegen een nog te bepalen tegenstander. RVC hoopt zoals ieder jaar ook in de nacompetitie de steun van Reeuwijk en omstreken mee te krijgen, in de hoop op een goed einde.

@Archieffoto

 

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank