RVC kan koploper geen pijn doen

Koploper Unitas uit Gorinchem was de gastheer voor het treffen met R.V.C.’33 op zondag 22 oktober. Unitas wist al zijn competitie wedstrijden te winnen, terwijl RVC zonder punten onderaan de ranglijst stond. Opnieuw was RVC zeer gehavend afgereist naar de tegenstander van die dag. Doelmannen Xavier Gyina en Stefan van der Meer zijn geblesseerd waardoor trainer Dennis Olman een beroep deed op de vorige jaar gestopte Frank van Leeuwen. Frank Stolwijk, Romano Giorgini en aanvoerder Mari Blanken waren alle ook niet inzetbaar.




De openingsfase bleek een voorbode voor de rest van de wedstrijd. De thuisploeg nam het heft in handen en wist de bal lang in de ploeg te houden waardoor RVC geneigd was om voornamelijk te verdedigen. De eerste fase deden de Reeuwijkers dit uitstekend en kon Unitas voor weinig gevaar zorgen. RVC wist door de goede organisatie een aantal keer de bal te veroveren, maar wist er daarna te weinig mee te doen om echte kansen te krijgen. Ongelukkig kwam RVC in de eerste helft dan toch op achterstand. Een handsbal van Ralph Tol in het zestienmeter gebied werd bestraft met een strafschop, welke gelegenheids doelman Van Leeuwen niet kon keren. Direct na de 1-0 kreeg Rens Mathot op aangeven van Stan Sluijs de kans om gelijk te maken, maar hij kon net niet bij de bal. Ook RVC leek recht te hebben op een strafschop, maar de scheidsrechter zag een handsbal en een overtreding door de vingers.

Er was voor de ploeg van Olman nog weinig aan de hand, als het maar wat meer kansen kon gaan creëren dan de eerste helft. RVC had niet het geluk dat het een beetje nodig had om verder te komen dan wat ‘terugspeelballen’ richting het Unitas doel. Unitas bleef wel de bovenliggende ploeg, dat ook op zoek was naar zekerheid door een extra doelpunt. Het moment dat de verdediging even wat steken liet vallen was het dan ook direct raak voor de thuisploeg. Zo begonnen zij mooie aanvallen die niet gestopt konden worden door de Reeuwijkers en kon Unitas de 2-0 en uiteindelijk ook de 3-0 op het scorebord zetten. Ondanks de prima tegenstand stond RVC aan het eind van de wedstrijd weer met lege handen en mag het volgende week thuis tegen BMT weer proberen de eerste punten te pakken.

Ingezonden bericht

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank