RVC niet opgewassen tegen Hoogland

RVC heeft nu al een tijd geen punten meer weten te winnen, maar zondag  8 april was er een nieuwe kans. Gezien de ranglijst zou het een kleine kans zijn, want Hoogland kwam op bezoek op Sportpark Kaagjesland. De club uit de gelijknamige plaats staat namelijk tweede, achter Unitas. RVC weet alleen nog Delft onder zich te houden, maar raakte de aansluiting met de 11e plaats in de afgelopen weken volledig kwijt.

Toch had trainer Dennis Olman er voldoende vertrouwen in en liet hij dezelfde 11 in de basis beginnen als de vorige wedstrijd tegen Olympia. De gasten hadden in de eerste helft het betere van het spel. RVC was zwak en kwam soms met de schrik vrij. Tot de 21e minuut, toen een individuele actie van de Hoogland buitenspeler niet afgestopt kon worden, waarna hij van grote afstand de bal langs keeper Van Leeuwen wist te plaatsen. RVC was niet in staat om zoals vorige week de stand direct weer recht te buigen, het verloop van de eerste helft verliep dan ook zeer moeizaam.

Met goede moed startte RVC aan de tweede helft. De simpele boodschap was om uit een ander vaatje te tappen, om er toch nog een mooie wedstrijd van te maken, maar al snel ging het mis. Na een aantal minuten spelen kwam Hoogland al op 0-2, door een kopbal van de volledig vrijgelaten Hoogland speler. Het leek daarna een onmogelijke opdracht te worden voor het anders zo veerkrachtige RVC. Het probeerde het wel, maar het zag de werklust te laat beloond worden. Toen het 10 minuten voor tijd 0-3 werd wist alleen Frank Stolwijk met een mooie goal nog iets terug te doen. Hij wist de eindstand te beslissen op 1-3, waardoor Hoogland Unitas op de hielen blijft zitten en RVC gezien lijkt voor directe handhaving.