RVC ongelukkig onderuit op eigen terrein

Het punt van vorige week tegen KDO kon voor RVC als opsteker gebruikt worden. Op Sportpark Kaagjesland werd deze keer DOSR verwelkomt. DOSR staat zes punten voor op RVC. Om aansluiting te houden moest RVC dus winnen. Trainer Dennis Olman kon geen beroep doen op de geschorste Arnold Oudijk en geblesseerde Robin Stolwijk. Wel had hij een verassing in huis door de enthousiaste Niels Zwarts in de basis op te stellen, hij begon als spits.

Het hobbelige veld maakte voetbal wat lastig. RVC zocht hierdoor snel de lange bal, wat de kans had op goed uit te pakken, doordat de snelle Romano Giorgini op de flank stond. Toch was DOSR in de beginfase de gevaarlijke ploeg, maar kwam het niet tot scoren. RVC deed dat wel. Na goed doorjagen van de aanvallers kwam de bal uiteindelijk bij Giorgini, die beheerst inschoot. Diezelfde Giorgini had zijn ploeg op op 2-0 kunnen zetten, maar zijn solo eindigde in de voeten van de tegenstander terwijl in deze aanval veel meer had gezeten. Geheel tegen de verwachting in kreeg RVC voor rust nog wel de 1-1 om de oren. Stefan van der Meer kon de eerste inzet nog redden, maar daarna stonden de aanvallers van DOSR de rebound op te wachten, die verzilverd werd. blank

De Reeuwijkers gingen in de tweede helft vol voor de winst. Het probeerde met strakke ballen richting de voorhoede gaten te creeeren in de DOSR verdediging. Het kreeg dan ook wel kansen, maar daar werd te makkelijk mee om gegaan. Aan de andere kant was het binnen twee passes raak. De DOSR spits maakte zichzelf mooi vrij en kon een voorzet afleveren. RVC kon hier net niet genoeg op reageren, waardoor DOSR de bal binnen kon lopen. De thuisploeg probeerde de gelijkmaker daarna nog wel te forceren, kreeg ook de kansen, maar bleef achter met nul punten, waar het meer had verdiend in deze spannende wedstrijd.

Foto’s door: Letty Blanken