rvc  onderuit

RVC ook in derby onderuit

RVC wist zijn enige drie punten in de derby tegen ESTO binnen te slepen. De tegenstand kwam dit keer vanuit Gouda naar Sportpark Kaagjesland. Het was alweer een tijd geleden dat de wedstrijd tegen ONA gespeeld werd.
Er was weinig meer over van de Goudse selectie die destijds tegen RVC aantrad, dus de hoop op een sportievere wedstrijd was aanwezig. Bij RVC keerde Aartjan van Dijk en Bjorn Verbeij terug van de schorsing, beide in de basis.

De start van RVC was goed. Het wist ONA onder druk te zetten en te verleiden tot kleine foutjes. Hangende rechtsbuiten Sander Sluijs was het dichtst bij de openingstreffer, maar had te lang nodig om tot een schot te komen.

ONA wist langzaam onder de druk vandaan te spelen en RVC kon diezelfde druk niet meer opbrengen. Hierdoor wist ONA zich aan de zijkant goed vrij te spelen en was een geplaatste voorzet op de scherp staande spits genoeg voor de 0-1. Gezien de beginfase onverdiend, maar RVC kakte in.

De tweede helft was ONA zelfs de bovenliggende partij en RVC moest meerdere keren alle zeilen bijzetten om een tweede treffer te voorkomen. Toch viel deze wel. De in buitenspel staande rechtsbuiten werd niet gezien door grens- en scheidsrechter, waardoor hij alleen op keeper

Van der Meer af kon en mooi binnen schoot. Het was de nekslag voor RVC en zij wisten geen moment in de wedstrijd kans te maken op een goal. Hierdoor brengt RVC zichzelf in de moeilijkheden door verder op de ranglijst weg te zakken.X